2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:03 Rétvári: elfogadhatatlan a Mi Hazánk felvonulása - a kormány büszke rá, hogy Gyurcsányéknál is keményebben felléptek a radikálisok ellen20:22 NVB: nem lehet népszavazást tartani a nyugdíjemelésről19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Mézként árulják az olcsó cukros kínai hamisítványt

Reklám

A múlt héten indult tiltakozássorozat részeként Brüsszel és Párizs-Versailles után ma Amszterdamban tartottak tüntetést az európai méhészek. A demonstrációkat a Magyarországon bejegyzett Egyesület az Európai Méhekért szervezi, amely 10 európai országból származó, főként méhészekből alakult.
Zoom
Amszterdamban tartottak tüntetést az európai méhészek az Egyesület az Európai Méhekért (Association for European Bees) szervezésében 2020. január 24-én
Az egyesület a honlapján (www.eubee.eu) ad tájékoztatást létrejötte okairól. Ezek szerint a méhészetek körülményei folyamatosan romlanak. Egyrészt a multinacionális vállalatok egyre több, a méhek számára gyilkos vegyszert használnak az agráriumban, másrészt Európát elöntötte a leginkább kínai laboratóriumokból származó, évi 80-100 ezer tonnát kitevő, olcsó cukros hamisítvány, ami mégis méz gyanánt kerül az emberekhez.
Ezt a „versenyt” azonban a méhészek nem győzik. Ha folyamatosan új méhcsaládokat kell telepíteni, illetve a fogyasztók hamisítványt vásárolnak valódi méz helyett, akkor a méhészek biztosan tönkre fognak menni. Ha pedig megszűnnek a méhészetek, méhek sem lesznek, amelyek beporozzák a növényeket.
Furmer Takács Ferenc, az egyesület elnöke videóüzenetben tájékoztatott az amszterdami helyszínről, amelyben egyebek között fölhívja a holland kormány figyelmét, hogy milyen cselekvésre lenne részéről szükséges az Európai Tanácsban már hétfőn, amikor újra az Európai Tanács elé kerül a mézek jelenleg elfogadhatatlan címkézési gyakorlata. Jelenleg ugyanis a jogszabályok szerint nem kötelező föltüntetni az üvegeken a méz pontos származási helyét, ami így a fogyasztók megtévesztésével hamisításra és tisztességtelen bevételre csábítja a piaci szereplőket.
(Magyar Hang)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready