2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:41 90 ezer mecsetet nyitott újra Szaúd-Arábia, de Mekka marad még zárva15:13 Trónus: Trianon véres oldala14:57 Állítólagos kínai karikatúra: elmosódott Dávid-csillag a jenki kaszás gyilokszerén14:39 Indiában exponenciálisan növekszik a fertőzöttek száma14:07 Brazília beelőzte Franciaországot: közel 29 ezer covidos halottal már a negyedik a "világranglistán"13:37 Krausz Tamás eszméletlen eszmefuttatása13:20 Két és fél hónap után újra nyitva az al-Aksza mecset13:04 Szünetel a gúnyhatár-átléptetés Záhonynál12:42 Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez12:21 Újraindul Olaszország, de az egyidejű nyitás gondolatáért nem mindegyik tartomány rajong11:58 Koszovót és Szerbiát még a koronavírus sem békítette össze11:45 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 11:29 Benkő Tibor a Hősök terén koszorúzott11:06 Százezreket lopott egy ifjú páros Zalaegerszegen, de Keszthelyen véget ért a kalandjuk10:47 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Tömegrendezvények nélkül kapcsolgatták a lámpákat szombat este

Reklám

Tömegrendezvények nélkül tartották meg szombat este a Föld órája globális klímavédelmi akciót.
A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére 2007 óta megtartott akció keretében szerte a világon helyi idő szerint 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolták városok, emblematikus épületek díszkivilágítását, hogy felhívják a figyelmet a környezet- és a klímavédelem fontosságára.
Elsőként a Fidzsi-szigetekenj, Új-Zélandon és Ausztráliában kapcsolták le a lámpákat. Az új-zélandi Aucklandban a Sky Tower, az ausztráliai Sydneyben a híres operaház és a Harbour Bridge, Németországban többek közt a berlini Brandenburgi kapu és a kölni dóm, Moszkvában a Kreml és az elnöki palota maradt sötétben egy órára. Egy órára lekapcsolaták Budapest díszkivilágítását is.
Az eredetileg tervezett tömegrendezvényeket mindenütt lefújták a koronavírus-járvány veszélye miatt, a fények lekapcsolását kísérő egyéb programok a digitális térben zajlottak.
"A koronavírus-járvány kellős közepén a Föld órája a szolidaritás pillanatát is jelzi a bolygó számára: a közösségek világszerte összefognak és eseményeiket digitálisan szervezik meg. Az idei Föld Óráját a WWF is az online térbe helyezi át" - közölte a WWF Magyarország az eseményt beharangozó, az MTI-hez is eljuttatott közleményben.
A WWF Magyarország arra kérte az embereket, hogy március 28-tól egy - vagy akár több - vállalással álljanak ki a bolygó megóvása mellett, fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba.
A szervezők arra kérték az embereket, hogy vállalásukat nyilvános posztként osszák meg a közösségi felületeken a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom megjelöléssel. A kezdeményezéshez, amelyhez ismert emberek is csatlakoztak, a foldoraja.hu oldalon is lehetett kapcsolódni, a vállalás lehetett egy szöveges poszt, video vagy akár egy elszavalt vers is.
Most a legfontosabb, hogy összefogjunk és együtt legyőzzük ezt a járványt, de ha egyszer ezen túl leszünk, a klímaváltozás veszélyei még velünk maradnak - hangsúlyozta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szombat este a Facebook-oldalán az akcióhoz való csatlakozásról szólva.
"Tanulnunk kell ebből a krízisből, először is azt, hogy az emberi életnél nincsen fontosabb. A járvány után nem térhetünk vissza az elmúlt időszak felelőtlen gyakorlatához. Meg kell értenünk, hogy ha a bolygónkat védjük, akkor egymást is védjük" - fogalmazott a főpolgármester.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready