Bezár!
2020. május 25., hétfő, Orbán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:38 ENSZ-szakértők nyugati zsoldosok csoportjára bukkantak Líbiában20:26 HARCOS 2004-2020 - nemzeti ruházati márka már 16 éve (x)20:14 A WHO felfüggesztette a hidroxiklorokin klinikai tesztjét19:55 Orbán elmondta, miért vonták vissza az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslatot19:45 Az orosz kormányfő óva intette honfitársait a külföldi nyaralástól19:21 A nap antimagyar címe pedig...19:00 16 késszúrás irányította rá a figyelmet: Pilismaróton is van cigánybűnözés18:46 Miközben az erdélyi magyarokat naponta alázzák bocskorék, a Srí Lanka-i vendégmunkásokat miniszteri szinten simogatják18:26 Varga: a kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó javaslat18:14 18 évet is kiszabhatnak Moszkvában egy volt amerikai tengerészgyalogosra18:02 Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen17:41 A Mi Hazánk halálbüntetésssel vonná ki a társadalomból a Deák térihez hasonló gyilkológépeket17:32 Az olasz kormány azt hiszi, ingyen fognak mosolyogni a segélyesek a távolságtartásra ügyet sem vető embereknek17:05 Meghaladta a 4 ezret a halálesetek száma Svédországban16:07 Újságírók, szerkesztők, sajtómunkások és az állambiztonság III. (3) - „Mátrai Vilma” jelenti Chrudinák Alajosról
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott - Heti progresszió, XXI. rész (16+)

Reklám

Ez a hét is bővelkedett a rovatunkba illő hírekben, így megvallom őszintén, elég nehéz helyzetben voltam, amikor szelektálnom kellett köztük. Az alábbi háromra esett a választásom, ebből kettőt szánt szándékkal állítottam párba, mert jobb tükörképet aligha kaphatnánk a mai magyar politikai viszonyokról. Ezúttal is mindhárom eset magyarországi, korábbi részekben szintén volt már erre példa. Lássuk hát!
3. A maszk használata vagy éppen nem használata komoly vitákat generál abban az értelemben, hogy mikor szükséges viselni, s ha szükséges, akkor hol és kiknek. Mivel nem vagyok szakértő, teljes felelőtlenség lenne publicistaként egyik vagy másik mellett letennem a voksot (tudom, ma divat mindenhez is érteni, szerintem manapság már "férfiasabb" dolog bevallani, hogyha valamihez nem ért az ember, ráadásul publicistaként ez duplán így van). Mindenesetre azzal szakértelem nélkül is tisztában vagyok, hogy az O1G-s maszkokra jelenleg most nincs szüksége a nemzetnek. Nem azért mondom ezt, mert tagja lennék akármilyen mértékben is az Orbán Viktor-fanklubnak, hanem színtiszta józan észből. A balliberálisokra persze sosem volt jellemző a haza érdekeinek a szem előtt tartása, a józan ész pedig még kevésbé, ezzel az akcióval kapcsolatban pedig meggyőződésem, hogy még baloldali szavazókban is visszás érzést válthatnak ki. Orbán Viktort és a kormánypártot lehet kritizálni és kell is, de infantilizmus és kisstílűség helyett inkább (főleg egy járvány idején) elsősorban szakmai oldalról. Ezzel pedig kiválóan át is ugorhatunk a következő pontra.
2. Ameddig a balliberálisok O1G-znek és nem szavaznak meg olyan törvényt, amelyet a jelen helyzetben meg kellett volna, addig persze a Fideszt sem kell félteni. Megannyi Mi Hazánk-ötlet után ugyanis a párt mottójára is kivetették hálójukat. A "Minden magyar felelős minden magyarért!" egy XX. századból való idézet, ám azon érv, hogy egy írótól származó szöveget "nem lehet ellopni" ebben az esetben nem állja meg a helyét. Megkockáztatom, hogy a Fidesznél még az idézet létezéséről sem tudtak, amíg a Mi Hazánk nem hozta azt köztudatba, ma pedig már a legnagyobb természetességgel használják azt sajátjukként, még Szabó Dezső nevét is lehagyva. Tehát véletlenek márpedig nincsenek, így maximum arról lehet vitázni, hogy ez etikus lépés volt-e vagy sem. Én az utóbbira szavazok, a lenyúlt programpontok esetében pedig legalább ne fél, vagy álmegoldásokkal béleljék ki azokat. A Mi Hazánk pedig véleményem szerint jól teszi, hogy felhívja a figyelmet ezekre a lépésekre, reméljük a jövőben így cselekednek majd.
Zoom
Ejnye! Micsoda "fantasztikus megvilágosodás", hogy pont most akadtak rá az idézetre, mikor a Mi Hazánk már használatba vette egy ideje. Biztos csak "véletlen"! (forrás: a Fidesz Facebook-oldala)
1. Végül pedig még egy kis ízelítő a hazai antifából. "Kiváló" alkalmat találtak a koronavírus-helyzet mentén arra, hogy lopni tanítsák a magyar nemzetet. "Jó" példát persze bőven találhatunk a mindenkori magyar politikai garnitúrában is, ám a hazai antifasiszták ezt kevésbé kifinomultan igyekeznek leutánozni. "Szerencsére" bemutató is készült róla, hogyan kell ezt a hőstettet végrehajtani, igaz, ez nem magyarországi helyszínen történt, viszont egy szinten található a szellemi színvonalukkal is. Nemrégiben egyébként fosztogatásra szólított fel a németországi antifa is, nagyjából itt ki is merül a mozgalom. Ha rajtuk múlik, a vadkapitalizmus még évszázadokig a nyakunkon marad.

Hős antifák akció közben. Ők már sok csokit lophattak a boltból (forrás: Fb)
Ez volt erre a hétre a Heti progresszió, leveleiket továbbra is várom a hetiprogresszio@protonmail.com e-mail-címre. Egy hét múlva pedig ismét jelentkezem. A járvány idején pedig vigyázzunk magunkra és egymásra is!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready