Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:08 Itt a trükk, hogy ne égesd oda a húst sütésnél. Készülj a jó időre: ínycsiklandó grill ízek egy ügyes módszerrel (x)07:58 Belorusz rendőrség: nincs itt semmi látnivaló, kérem, haladjanak tovább!07:46 Százharmincegy újmigráns nem kopogtatott illedelmesen a hét végén07:31 Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős06:57 Még mindig rejtély, hogy mi pusztítja az elefántokat Botswanában22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Virtuális "nácifoci" – Heti progresszió (XXXVIII. rész)

Reklám

Ismét jelentkezik heti rovatunk, az utolsó július havi válogatással. Ezúttal is volt miből szemezgetni, erős verseny alakult ki a progresszív erők zászlóshajónak számító hírei között. Lássuk őket!
3. Továbbra is zajlik az Egyesült Államok teljes átalakítása, ám úgy látszik, a politikai korrektség magát a kreativitást is kiöli az emberből, ami igazából érthető folyamat. Ahol már lassan minden „rasszistának”, vagy „kirekesztőnek” minősül, ott előbb-utóbb kreatív megoldásokból, ötletekből is hiány lesz. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a politikai korrektségnek esett áldozatul a Washington Redskins nevű amerikaifutball-csapat is. Ugyan nem vagyok otthon az NFL-ben (profi amerikafutball-liga), de ezt a csapatot még én is ismertem korábbról. A „Redskins” („Rézbőrűek”) elnevezés sokak szerint „sértő az indiánokra nézve”, ezért nyomás alá helyezték a csapatot (több, beszállítóként funkcionáló multi segítségével), akik végül a névváltoztatás mellett döntöttek. Az új, egyelőre csak ideiglenes név (ki tudja meddig) a „roppant eredeti” Washington Football Team (Washington Futballcsapat) lett. Szerintem nem kell sportszakértőnek lenni ahhoz, mekkora kreativitás szorult a névváltásba. Mindenesetre legalább jól tükrözi a szép új világ jellegtelenségét, értéksemleges posványát, izzadtságszagú szürkeségét.
Zoom
Búcsúzunk a Redskins-sisaktól is, amelyet a Nike kivett az online áruházából, így gyakorolva nyomást a csapatra (forrás: nypost.com)
2. Ha már sport, akkor ideje ismét elkalandozni kicsit a virtuális világba, ezen belül is a sportjátékok világába. Ahogy a „való életben”, természetesen a virtuális térben is a foci az, amely leginkább megmozgatja a játszani vágyókat. Tucatnyi játék közül válogathatunk, olvasónk pedig küldött egy igazán remek videót, amelyben az egyébként kiválóra sikeredett eFootbal Pro Evolution Soccer 2020 című videojáték egy meccsét követhetjük nyomon. Ez idáig a történet nem is lenne érdekes, ám rögtön a videó elején a Harmadik Birodalom horogkeresztes zászlaja tárul elénk. Ennek oka, hogy a Pro Evolution Soccer keretein belül úgynevezett „elképzelt” meccseket is játszhatunk. Láthatjuk, hogy a hitleri Németország Ausztria ellen focizik, méghozzá '38-ban, ami az Anschluss (1938 márciusa) miatt elég furcsán hangzik. Illetve mégsem! Ugyan az Ostmark hazatérte után nem sokkal az osztrák válogatott focistáit is a birodalmi válogatottba integrálták (Ausztria értelemszerűen nem vehetett részt az 1938-as foci-vb-n, ahova egyébként kijutott), ennek ellenére 1938. április 3-án (tehát a visszacsatolás után) rendeztek egy Németország-Ausztria mérkőzést a bécsi Práterben (amit egyébként Ausztria nyert meg), így a „képzelt” meccs valójában történelmi meccs is. Reméljük, a „haladók” érzékenységét nem sértik majd túlzottan az olyan „rasszista” dolgok, mint a (virtuális) történelmi zászlók, mindenesetre én azon a véleményen vagyok, hogy – tanulva a Redskins kálváriájából is – becsüljünk meg minden olyan pillanatot, amely nincs teljesen kifordítva vagy elferdítve. Egyébként videojáték-kedvelőként amúgy is nagy élmény volt egy ilyen remekül kidolgozott, érdekes meccset végignézni. Ezúton is köszönöm az anyagot kedves olvasónknak!
1. Sport után egy kis hazai. Valószínűleg kevés ember van, aki ne hallott volna Újbuda DK-s polgármesterének, László Imrének „botrányos” kijelentéséről. A „felháborító” ügy még mindig nem ült el, legalábbis az újbudai Fidesz szerint biztosan nem. Baloldali pártokat megszégyenítő politikai korrektséggel dobtak be egy nyilatkozatot, amelyet a rendkívüli testületi ülésen akarnak elfogadtatni jövő hét hétfőn. Elmondásuk szerint László Imre „Hitler munkásságát méltató kijelentésével szégyent hozott Újbudára”, a szóban forgó nyilatkozat pedig a „Politikai nyilatkozat az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelméről” nevet kapta. Végigolvasva a dokumentumot én azt hittem, hogy valamelyik keményvonalas baloldali politikus vagy unatkozó holokausztintézmény az „uborkaszezon” kezdetén „bedobja a szokásost”, aztán „haladhat tovább a karaván”, de nem! Az újbudai Fidesznek sikerült megszégyenítő pontossággal lemásolni a szakzsargont, melyet a „hiszünk az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemlegességében” gondolattal egészítettek ki. Az elnyomóként ránk telepedő politikailag korrekt világ egyöntetűen összecsapja tenyerét boldogságában, az „újbudai fiúknak” pedig a keksz mellé jár egy antifasiszta érdemérem is. Elvégre egy tőről fakadnak ugyebár, hiába hívják magukat „jobboldalinak”.
Zoom
Nem, nem a Párbeszéd fogalmazta meg a nyilatkozatot! (forrás: XI. kerületi Fidesz - Újbuda Fb-oldal)
3+1. Végül pedig egész egyszerűen nem lehetséges, hogy ne búcsúzzak el rovatomban az Index „belvárosi küllemű” munkatársaitól. Jövő héten szentelek nekik egy önálló cikket is, addig pedig álljon itt ez a humoros kép (BMW-tulajdonos olvasóinktól elnézést kérek)!
Zoom
Még egyszer elnézést a BMW-tulajoktól! (forrás: Fb)
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready