A matematika továbbra is rasszista az amerikai liberálisok szerint, ezért Virginia államban azt tervezi a tanigazgatás, hogy eltörli az emelt szintű matematikaoktatást - szemlézi a Fox News hírét az Alapjogokért Központ.
A tervek szerint minden gyereknek egészen a tizenegyedik osztályig – ami a magyar középiskolai negyedik osztálynak felel meg – egységes csoportokban kell tanulni a matematikát. Ez azt jelenti, hogy a tehetséges gyerekeket nem lehet külön csoportba szervezni.
Zoom
A matematika tantárgy témakörében is terveznek némi változtatást: a hatóság szeretné, ha a tantárgy
„a számolás helyett inkább a kommunikációra és az egymással való kapcsolatokra koncentrálna”.
Valóban, egyáltalán minek számolni tanulni a matematikaórán, nem igaz? Biztos jó hatással lesz ez a már így is „elképesztő” teljesítményt nyújtó állami oktatási rendszerükre? Habár konkrét indokot nem fogalmaztak meg, hogy miért akarják bevezetni ezt a kilúgozott matematika oktatást, de sejthető.
Nemrég derült ki ugyanis, hogy
az emelt csoportokban túlnyomó többségben fehér, illetve ázsiai tanulók vannak, és kevesebb fekete.
Ebből persze az okos liberális döntéshozók azonnal leszűrték, hogy a matematika rasszista. Így tehát ahelyett, hogy az oktatás színvonalát növelnék, a tehetséges, ámbár szegény gyerekek esélyét is elveszik, hogy sikeresek lehessenek, hiszen ugyanannyira nem fognak tanítani nekik sem semmit, mint kevésbé tehetséges társaiknak. Mindezt persze az egyenlőség jegyében akarják meglépni.
Kapcsolódó: