A skót kormányzat döntése értelmében a skót kisgyerekek "nemet válthatnak" négyéves koruktól. Az új útmutatás szerint azokat a tanulókat, akik "nemet akarnak váltani", a tanároknak támogatniuk kell. A "transzneműséget" bemutató könyvek pedig iskolai tananyagként fognak megjelenni a minapi határozat értelmében...

Kár, hogy nem ketyeg... Ő Shirley-Anne Somerville oktatásügyi államtitkár, aki szörnyetegeket faragna a gyerekekből
Az új oktatási metódus értelmében a gyermekeknek a jövőben nem kell majd a szülők beleegyezését kérni a "nemváltoztatáshoz" – számol be a Daily Mail. Skócia kormánya mindemellett azt javasolja a tanároknak is, hogy támogassák a "nemet váltani" akaró tanulókat a döntésükben. A pedagógusokat egy útmutató is fogja segíteni a munkájukban.
A tanároknak azt is tanácsolják, hogy
a diákok új neveit és személyes névmásaikat használják majd az iskolában, miután a gyermekek eldöntötték melyik nemhez tartoznak.
További "könnyítést" jelent a gyermekeknek, hogy a jövőben csak szóban kell majd a "nemváltásukat" bejelenteni, mindezt pedig nem kell majd hivatalosan regisztrálni semmilyen módon. Az útmutató – amely szerint a tanároknak nem kell beszámolniuk a szülőknek – támogatja a "transznemű" fiatalok jogait – vélte a skótok oktatásügyi államtitkára.