Az új Superman hamarosan "romantikus kapcsolatba kerül" egy férfi ismerősével - jelentette be a képregényt kiadó DC Comics hétfőn. Az új Superman Clark Kent (az eredeti Superman) és Lois Lane fia, Jonathan, akikek kalandjairól néhány hónapja önálló képregénysorozatot indított a DC.
Zoom
Fotó: John Timms/DC Comics
Az már az eddig megjelent számokból is kiderül, hogy Jonathan más, mint az apja, a klímaváltozás hatásai ellen küzd, menekültek kitoloncolása ellen tiltakozik, és iskolai lövöldözést hiúsít meg a Superman: Son of Kal-El című képregényben, írja a New York Times nyomán elégedetten a 444.
A DC bejelentése szerint a sorozat hamarosan megjelenő számában pedig "romantikus kapcsolatba került" egy férfi bartájával, Jay Nakamuával, akit a szüleinek is bemutat.
Nem az új Superman az első ferde hajlamú képregényhős a DC-univerzumban, de mindenképp ő a leghíresebb. A DC-karakterek közül homokos volt már korábban Batman egyik segédje Tim Drake, azaz a Robin fedőnév harmadik birtokosa is, valamint az egyik X-men, Sarkcsillag is.
A 20. században a ratyik sokáig csak negatív színben tűntek fel a képregényekben, vagy sehogy. Sőt, az 50-es években még azzal is megvádolták a DC kiadót, hogy Batman és Robin (az a Robin még nem volt buzi) együttélésével a homoszexualitást népszerűsíti, ennek örvén még egy törvényt is elfogadtak arról, mit és hogyan lehet bemutatni a képregényekben. A DC a törvénynek való megfelelés érdekében bevezette a Batwoman nevű karaktert, akit Batman párjának szántak, hangsúlyozva, hogy Batman heteroszexuális.