A Budaházy György és Gergényi Péter életútja közötti különbségeket napestig lehetne sorolni, a legfontosabb köztudott: míg előbbi a szemkilövető diktatúra ellen harcolt, addig utóbbi nemcsak buzgón kiszolgálta azt, hanem Gyurcsány parancsára le is vezérelte a mai napig emlegetett rendőrterrort, felkelésünk vérbe fojtását.
Zoom
A másik óriási különbség talán ma a legszembeötlőbb, a 12 évi totális fideszes uralom végén: az igazi terrorcselekmények irányítójának nemhogy a szemét nem lőtték ki véletlenül, például egy fogolyszökés során, hanem még a haja szála sem görbült (és nem azért, mert nincs neki), míg az az ember és társai, akik azért küzdöttek, hogy hazánk megszabaduljon ettől a magyarellenes bűnbandától, a megismételt eljárás során súlyosabb ítéletet kaptak, mint a korábbi perben. Budaházy a legtöbbet, 17 év fegyházat, a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül. Még az indoklás előtt bilincsbe verték őket, közben a cinikus bíró, Ignácz György (várjuk a címét és a telefonszámát) óvodásokhoz hasonlítgatta őket.
És itt jön be a képbe egy harmadik különbség, ami kevésbé köztudott, mégis hozzátesz a képhez egy kis árnyalatot: "Pintér Sándor 25 éve a barátom, és büszke vagyok rá" - nyilatkozta Gergényi 2007-ben. Azóta eltelt 15 év, tehát már 40 éves ez a szép barátság, meg is lehet ünnepelni.
Egy kis árnyalatot tesz hozzá, azt írtuk az előbb. Valóban egy kicsit, hiszen ne gondoljuk, hogy egyetlen barátság miatt történhet meg az, hogy akik elszámolást hazudtak minden egyes választás előtt, azok csak ezért hagyták futni "váltótársaikat". "Egy brancs maguk, ne is tagadja!" - hangzik el A tanúban. Gyurcsány nélkül nem lett volna három kétharmadunk - mondta Kövér elvtárs a napokban.
Közben a szemkilövető a balliberális ellenzék vagy éppen a kormány élére készül, Budaházyt pedig hiába várja haza a családja. Az a bűne, hogy megpróbált fellépni ezek ellen, ezért hurcolják meg újra és újra azóta is. Nem, már régen nem Gyurcsányék, hanem azok, akikért ugyanúgy harcolt, sőt még hídblokádot is szervezett. Akik 12 éve vannak hatalmon, és akik úgy össze vannak fonódva ezzel a bandával, hogy néha alig lehet észrevenni a különbséget köztük, ha képesek vagyunk belátni a nemzetiszínű máz mögé, mellyel közös gyökereiket leplezik.
Gergényit többször próbálták szembesíteni tetteivel, de ugyanolyan fajtajellegesen pimasz ma is, mint 2006-ban volt:
Ugyanígy viselkedett akkor is:
2006-ban már közzétettük az akkori mobilszámát, az akkori cikkünknek 364 ezres az olvasottsága, amiből arra következtetünk, kapott néhány hívást.
Most, 16 évvel az akkori események után megkérdezhetjük, hogy érzi magát, miután a fideszes bűntársai tönkretették az ellenfelei életét, ő pedig boldogan él, míg... amíg nem történik vele valami.
Vigyázzunk, mit mondunk neki, kedvesen érdeklődni, véleményt kifejteni szabad, fenyegetőzni, túlságosan sokszor hívni és hasonlókat elkövetni viszont nem, ne adjuk meg neki azt az örömet, hogy másokat is börtönbe juttathat!
+36 20 579 8119
Élménybeszámolókat, hangfelvételeket a beszélgetésről örömmel fogadunk és teszünk közzé.
Lakcíme, ha esetleg nem venné fel a telefont, de szívesen összefutnánk vele a napokban egy közös séta erejéig: Kecskemét, Sétatér u. 13/B, 1. em 5.
Kaputelefonja:
Zoom
(Kuruc.info)
Kapcsolódó anyagok: