Április utolsó vasárnapján ismét jelentkezik a Heti progresszió a toplistába került szokásos hírhármassal. Vágjunk is bele a közepébe! A beküldött híreket ismételten köszönöm, a hetiprogresszio@protonmail.com természetesen továbbra is üzemel.
3. Aki követi a filmek világát, az tudja, hogy a Marvel-mozik gyorsabban jönnek a futószalagon, mint a második világháború alatt legyártott lőszerek, amely egyszersmind nem jelenti azt, hogy ne lennének jó alkotások közöttük. Azonban ezek a képregényfilmek – a kerek egészet nézve – még jóindulattal is csak változó minőségűek, és itt nem arról van szó, hogy aki dolgozik, csak az hibázik, hiszen a rajongók „ébrentartására” szánt mellékfilmek sokkal inkább kidolgozatlanok, mint a húzócímnek szánt filmek. A Doctor Strange második része az utóbbi kategóriába tartozik (az értékeléssel azonban még várni kell a bemutatóig), s a homoszexuális szereplők kvótaszámát is maradéktalanul teljesítette. Kapott is egy betiltást Szaúd-Arábiában.
Zoom
America Chavez Marvel-szuperhős egyik ábrázolása (Forrás: Wikipedia)
Kínához hasonlóan az arab államban is működik cenzúra, ami a nyugati alkotásokat illeti, habár ebben az esetben a cenzúra enyhe kifejezés, mert egy az egyben betiltották a filmet. A betiltást egy frissen feltűnő képregényes karakter, America Chavez harcolta ki, aki egy leszbikus karakter a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben. Ez esetben egyébként nem az alkotók akarták túlpörögni az „elvárásokat”, Chavez a képregényben is leszbikus karakter (hiába, a politikai korrektség nem csak a mozivásznon létezik). Hogy értelmezhető lenne-e a film anélkül, hogy utalásokat tesznek a karakter szexuális irányultságára, vagy a történet „szerves részét” képezi, egyelőre nem lehet tudni (a hazai premier május 5-én esedékes), ám annyi bizonyos, hogy a Marvel Studiosnál nem vágták ki az erre utaló jeleneteket.
2. Meghan Markle, Harry herceg felesége kimaxolta az oroszok által megtámadott Ukrajna felé tanúsított liberális toleranciát egy közös festegetés alkalmával. A királyi család ifjú párja egy Hágában megrendezett hollandiai sportversenyen, az Invictus Games elnevezésű rendezvényen vett részt, amelyet sérült katonáknak és veteránoknak szerveznek.
A rendezvény előtt gyerekekkel közös festés volt a program, ahol Meghan egyik alkotásában – valószínűleg – az ukrán zászlót akarta megörökíteni „Peace” felirattal. A Twitterre felkerült fotók tanúsága szerint a hercegné azonban felcserélte a kelet-európai ország színeit, hiszen sárga-kék kép helyett kék-sárgát kellett volna festenie, mivel az ukrán zászlón a kék szín van fölül.
Zoom
A sussexi hercegnére ráférne pár földrajzfelzárkóztató (Forrás: UK in NL Twitter-oldal)
Természetesen nem az ukrán emberekért való szolidaritással van a probléma, hanem azzal a progresszív „celebhozzáállással”, amely mentén mindenért is kiállnak, amit éppen ők trendinek tartanak, mindenféle valódi érzelem nélkül. Itt kezdődik valahol az álszentség.
Persze lehet, hogy Meghan Markle festéssel kifejezett gondolatainak valóságalapja is van, ebben az esetben megkövetem magam, és csak pár földrajzórát javaslok a hercegné számára.
1. A New Jersey-i állami iskolák tanulói másodikos koruktól kezdve (kb. 10 évesen) szexualitással, nemi identitással kapcsolatos oktatást fognak kapni az új állami szexuális nevelési irányelveknek köszönhetően. Az erre szánt oktatóvideókat az „AMAZE” készíti, és hát végigszemlélve őket, némelyiket egyetlen korosztálynak sem ajánlanánk, nemhogy 10 éveseknek.
Az AMAZE számos „alkotásából” kitűnik, hogy egyetlen céljuk a gyermekek teljes összezavarása, ráadásul egy olyan korban, ahol a szóban forgó téma még nem aktuális. A szexuális „felvilágosítást” tartalmazó videók között ugyanis találunk olyat, amely a pubertásblokkolókat népszerűsíti, vagy éppenséggel arra kapacitálja a gyermekeket, hogy „beszéljenek szülőkkel, orvossal vagy terapeutával a saját nemükkel kapcsolatos érzéseikről”. Így jutunk el odáig, hogy tízéves gyerekeknek magyarázzák, hogy „queerként is teljesen normális vagy”, a többit meg majd megoldja a hormonblokkoló, ugyebár.
Mindemellett találhatunk még maszturbálásról szóló videókat (igen, 10 éveseknek), illetve egy olyat is, ahol a szexuális orientációkat és azok elnevezéseit magyarázzák. Itt a videó végén pusztán annyi a tanulság, hogy „akárki tetszik, az normális”.
Nyilván nem kell hosszasan ecsetelni, mi is a valódi célja az AMAZE videóinak, a szomorú inkább az, hogy ehhez állami hozzájárulást is kapnak.
Mára ennyi fért bele a Heti progresszióba, egy hét múlva folytatjuk.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info