És annak Tibi atyás magyarázata, hogy kb. miért történik mindez:
Zoom
Schobert Norbi kiakadt, amiért a bulvár közszájra tűzte, hogy lánya, Lara megbukott az érettségin. Szerinte ez magánjellegű információ, amihez senkinek semmi köze.
Lehetsz ma a legkövetettebb celeb, henceghetsz a luxuséleteddel és mindehhez felhasználhatod a gyerekeidet, sőt, megélhetsz mindebből a felső 1% életszínvonalán. Magyarországon jelenleg csak addig vagy közszereplő, amíg a gyerekeid fehérneműs seggét tárod tömegek elé, meg persze amíg ezért benyújtod a számlát a szponzoroknak.
Amint kritika ér, amint a púder mögött feltárnánk a fekélyes valóságot, máris magánember vagy, aki a privát életére hivatkozva perelheti be sikeresen a kritikust.
Ilyesmi a fejlett világban elképzelhetetlen, ezért úgy gondolom, hogy ha emiatt súlyosbítják az egy év próbaidőmet, akkor ezt az árat meg kell fizetni.
Zoom
Kedves Norbi!
Sajnálattal közlöm, hogy a lányod, Schobert Lara közszereplő. Jóval 18 éves kora előtt lett az, amiben neked tevőleges szereped volt. Ha a tangás segge tömegek számára elérhető testképi etalon, akkor bizony joga van ugyanannak a tömegnek ahhoz is hozzáférni, hogy milyen áron.
Schobert Lara kizökkentő erejű szembesítés korunk degeneráltságával: az internet mégsem a kultúrát juttatta el minden háztartásba, hanem a celebek perverzióját. Mi más is lehetne ennek jobb szimbóluma, mint hogy a lányod, Lara, ma annyira sem tud megélni a fejéből, hogy az értelmi fogyatékosságra optimalizált érettségit letegye, a seggéből viszont olyan életszínvonalon, ami a legtöbb diplomásnak is elérhetetlen?
Csak egyvalamit nem értek, Norbi: a lányod bukásához szerinted senkinek semmi köze, de azt máris megosztod, hogy Larának milyen traumákon kellett átmennie, amik miatt megbukott.
A traumákhoz és az érzelmi zsarolásodhoz van közünk? A lányod seggéhez van?
Szerintem kurvára nincs.
De ha beletoljátok a pofánkba mindkettőt, akkor a bukása éppen úgy tartozik a teljes képhez, mint a tengerparton pucsítás, a nagymama halála és minden egyéb, amit kiteregetsz. És ha már okok: nem, nem a traumák miatt nem lett meg az érettségi, hanem azért, mert egy olyan életre nevelted, ahol teljesen mindegy, hogy van-e érettségije. A segg a fontos, nem a fej.
A mellékelt kép 2019 április 15-én került fel az Instagramra, Schobert Lara ekkor 15 éves. Ha erre most azt írnám, hogy ez egy gyermek médiaprostituálása, ma a Kulcsár-per fényében jó eséllyel visszaeső bűnelkövetőként kapnék börtönbüntetést.
Ha Magyarországra jössz, nem veheted el apu kedvenc gyereksegg-modelljét! Dicsértessék!
Frissítés: folytatás I.
Schobert Norbi hazudik.
Szerzői jogi védelemre hivatkozva tett büntetőfeljelentést, álláspontja szerint ugyanis bűncselekmény újra feltölteni azokat a képeket, amiket ő és családja töltött fel saját magáról. Szerinte megosztani lehet, feltölteni nem.
Zoom
Ez természetesen nem igaz. A magyar jogszabályok semmi ilyesmiről nem rendelkeznek, a jogalkotás egyszerűen nem tudta követni a technológiai forradalmat, és a mai napig nincs sem írott jog, sem általános bírói gyakorlat az internet mindennapjaira. A fingszagú magyar bíróságok pontosan ezért szoktak ilyen-olyan bikkfaérveléssel kis büntetéseket kiróni, de emellett a NER-barát celebek javára dönteni. A kis büntetés célja, hogy a nemzetközi bíróságok ne fogadják be az esetet (ők ugyanis a súlyos emberjogi sérelmekkel foglalkoznak, ez pedig ugyan az, de nem elég súlyos), miközben a társadalmat arra nevelik, hogy ki ne merjen állni a véleményéért, még a legalapvetőbb dolgokban sem.
A youtube "fair use" gumiszabályai ugyan előirányoztak hasonlót, de még ott is megosztható lenne Norbi képe, amennyiben azt edukációs vagy kritikai céllal, forrásmegjelöléssel és jól láthatóan nem azzal a szándékkal teszik, hogy tévesen a sajátjukként adják el Norbi szellemi termékét (már amennyiben a gyereked segge annak számít).
Norbi!
Tökéletesen igazad van, egy Lara korú tinédzser ebbe bele is halhat. Csakhogy Lara mentális egészségéért elsősorban nem az a sok tízezernyi kommentelő felel, akik reagálnak Lara testének a marketizálására, hanem te meg Rubint Réka. Számomra ugyan Schobert Lara maga is visszataszító jelenség (mely vélemény jogát fenntartom magamnak), de korántsem tehető felelőssé azért, amit már gyerekként tettetek vele.
Feljelented a kritikusokat? Mire föl? Te hogyan szoktad kritizálni azokat, akik nem felelnek meg a testképi elvárásaitoknak? Mit mondtál a terhesség utáni nőkről?
Félreértés ne essék, szerintem jogod van a véleményedhez, jogod van felháborítani másokat és jogod van tévedni is. De nincs jogod megtiltani másoknak ugyanezt!
Amennyiben egyszerű kommentelőket szeretnél jogi eszközökkel vegzálni, nem tehetek mást, minthogy segítek azoknak, akiket elhallgattatnál: nyilvános gyűjtést szervezek, melynek során bárki hozzájárulhat a perköltséghez. Nem kell még egyetérteni sem azzal, ahogy a celebcsaládodról nyilatkoztak, elég egyetérteni azzal, hogy természetadta joguk van hozzá.
Választhattad volna, hogy megvéded a családodat a nyilvánosságtól, ahogy Sebestyén Balázs tette. Ha az ő - nyilvánosságban sosem szereplő - családját érné támadás, magam is felhorgadnék ellene: a privát élet intimitása mindenkit megillet, aki a privát életet választja, és a nyilvános előnyeit sem élvezi. Ha mémeket osztok meg, a véleményem közzétételén kívül nem tehetek (és nem is tennék) egyebet a többtucat csoport ellen, akik ezt kritizálják, ha a magánéletemet osztanám meg, nem tehetnék az ellen sem. Ezért nem teszem.
Van pénzed, van hatalmad és van elérésed, hogy megvédd magad a kritika ellen a nyilvánosságban. Sőt, mivel már a belterjesen és teljesen egyoldalúan téged támogató reggeli műsorban is termékmegjelenítésre használtad fel ezt a témát, még hasznot is húzol belőle.
A széleskörben sugárzott véleményed legyen elég! A botrányból származó hasznod legyen elég! Ne fájjon a fogad másoknak arra a jogára, amit te magad is gyakorolsz! Dicsértessék!
Folytatás II.
Fideszes lapok és megmondóemberek veszik védelmükbe Norbit, és fejezik ki reményüket, hogy a kritikusokra lesújt majd a törvény vasökle. Ennyi gyűlöletet nem szabad tűrni!
Zoom
Most pedig egy néhánynapos hír: Orbán Viktor kisebbik öccse igazgatósági tag lett a Norbi Update-ben.
Hadd értsem meg az új kánont!
Egy tizenötéves lány tangás seggfotója, fiatalkorú gyerekek fürdőruha influenszerré nevelése és ez az egész beteg, degenerált showbiznisz mától hivatalosan is része a keresztény-konzervatív értékeknek. A szólásszabadság, ami mindezt a jelenséggel arányos mértékben ellensúlyozhatja, a fideszmegmondók szerint kifejezetten káros, sőt, egyenlő a primitív gyűlölködéssel.
Eredetileg költői kérdés lett volna, hogy miben különbözik ez azoktól a New York-i Pride szervezőktől, akik gyerekeket sztríptízeltetnek alsógatyáig, majd kiadványban homofóbozzák a gyermekvédelmi hangokat.
De a kérdés egyáltalán nem költői, nagyon is van rá gyakorlati válasz: Orbán Viktor kisebbik öccse igazgatósági tag lett a Norbi Update-ben.
Szerintem a perverzió, a gyermektestek kiárusítása szempontjából teljesen mindegy, hogy valóban hisznek-e az ügyükben, vagy mindez egyszerű családi biznisz.
A lényeg, hogy nem csak a kisfiúk női ruhában felvonultatása aberrált dolog, de a kislányok felnőttmódjára történő szexualizálása is. Akkor is, ha ebből maga a miniszterelnök kisebbik öccse húzhat anyagi hasznot.
Tisztában vagyok vele, hogy a negyedik kétharmad után értelmezési privilégiumuk van a "konzervativizmus" fogalmát illetően. De ugyan miféle konzervatív hagyomány az, ami a 15 éves lányokról készült tangás fotókat védelmezi a kritikusokkal szemben?
Hála ezeknek a jó körösztyén nemzetfiaknak, éppen olyan magyar, mint az update low-carb körömpörkölt keto erőspistával. Csak ez még annál is egészségtelenebb és undorítóbb. Dicsértessék!