Szürreális történetnek és képeknek lehetünk tanúi a Daily Mail-nek köszönhetően. A nem mindennapi esemény helyszíne ezúttal is a progresszív Nyugat, jelen esetben Kanada.
Az ontariói Oakville Trafalgar High School gyártástechnológia tanára akkora mellprotéziseket visel, hogy még egy veterán pornószínésznő is megirigyelhetné, a bökkenő csak az, hogy egy férfiról beszélünk. Kayla Lemieux egy éve kezdte meg a nemátalakítást, a nem mindennapi átalakulás azonban problémákba ütközött. Hiába a hamis tolerancia erőltetése, nagyon sokan ferde szemmel néznek „Lemieux asszonyra”, a diákok fotókat, videókat készítettek róla, amelyek aztán az interneten landoltak, ebből lett végül a botrány.
Zoom
A XXI. század vívmányainak egyike...
A Trafalgar High School a tanára mellé állt, sőt, még levelet is írt a diákok szüleinek, miért is támogatják Lemieux nemváltását. A levélben többek között kijelentették, hogy:
A Halton District School Board (HDSB) iskolájaként az Oakville Trafalgar High School elismeri a diákok, szülők/gondviselők, a dolgozók és a közösség minden tagjának jogát arra, hogy egyenlő bánásmódban részesüljenek, minden negatív megkülönböztetés nélkül, ami a nemi identitást és nemi kifejeződést illeti.
Arra törekszünk, hogy a HDSB értékeivel összhangban álló pozitív tanulói légkört és biztonságos, befogadó környezetet teremtsünk az iskolánkban minden diák, munkatárs és az egész közösség számára fajtól, kortól, képességektől, nemtől, nemi identitástól, nemi kifejeződéstől, szexuális irányultságtól, etnikai hovatartozástól, vallástól, kulturális szokásoktól, társadalmi-gazdasági körülményektől, test típustól és mérettől függetlenül.
Csak halkan jegyzem meg, hogy utóbbi mondatot egy örökkévalóságnak tűnt lefordítani és leírni. Valamit nem hagytak ki esetleg? Csak a biztonság kedvéért kérdezem, nehogy a marslakók megsértődjenek. Mondjuk azt sem irigylem, akinek ezt meg kellett fogalmazni azzal a nyomással a hátában, nehogy kifelejtsen valamit. Abba meg már inkább bele sem megyek, hogy egy bizonyos „kirekesztő” világnézettel rendelkező egyéneket is ugyanúgy elfogadnának-e.
A hamis módon toleráns magatartás úgy látszik, még ebben a mostani közegben sem túlságosan népszerű, erre pedig pont az a legjobb bizonyíték, hogy egy ilyen levél napvilágot látott. A tolerancia ugyanis nem ott kezdődik, hogy természetesnek veszem azt, hogy a tavaly még férfiként oktató gyártástechnika tanárnak majdnem beleakad a melle a körfűrészbe (gondolom ez a képen egy körfűrész, de nem vagyok szakavatott, szóval javítson ki nyugodtan bárki, ha tévedek), mikor beindítja azt.
A közösségi médiában is inkább röhejesre vették az esetet. Többen viccesnek jellemezték azt, sőt, valaki még hozzá is tette, hogy ezen véleményét semmi nem fogja megváltoztatni. Az atmoszféra szürrealitásából fakadóan pedig voltak, akik azt sérelmezték, hogy az ilyesfajta nőiesség bemutatása nőgyűlölő.
A történet azonban tovább folytatódik: az iskola felhívta a szülők figyelmét az Ontariói Emberi Jogi Kódexre, amely emberi jogként kezeli a nemi identitást és kifejeződést.
A HDSB vezetője, Margo Shuttleworth pedig elmondta, hogy a munkatársak egy „biztonsági terv” elkészítését vizsgálják, amely megóvja Kayla Lemieux biztonságát, mivel az iskola tiltakozásokra is számít az ügyben. Schuttleworth azt is kijelentette, hogy „Lemieux nagyon jó és hatékony tanár, minden gyerek szeret az óráján lenni” – igen, valóban úgy tűnik a cikk alapján is, tehetnénk hozzá viccesen.
Hát igen... egy egészséges világban az ember valahogy nem erre gondol, amikor csinos tanárnőkről fantáziálgat, ezzel pedig valószínűleg az ontariói Oakville Trafalgar High School fiú diákjainak túlnyomó része is biztosan egyetértene. Hovatovább ismét megismertünk egy újabb alanyt, akit a saját hülyesége és az LMBTQ-lobbi tett tönkre.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info