Mint arról mi is beszámoltunk, Győzike belépett a Fideszbe, a párt pedig tárt karokkal fogadta. Ez már önmagában számos kérdést vethetne fel a kormánypárttal kapcsolatban, ám ha az elmúlt egy évet nézzük, mégis arra a szomorú következtetésre kell jutnunk, hogy a bejelentés se nem váratlan, se nem meglepő.
Zoom
Azonban nem volt ez mindig így. A “nemzeti fordulat előtt”, mikor a Fidesz-KDNP még csak a polgári konzervatívot játszotta, Győzike és társai nem olyasvalakik voltak, akikkel előnyös volt pózolgatni. Sokkal inkább gúny tárgyát képezték a pártvezetés körében.
Semjén Zsolt 2007-ben a Fidesz-KDNP kongresszusán például kifejezetten a cigány médiacelebbel viccelve támadta az akkori MSZP-SZDSZ kormányt:
Ha Horváth Ágnes lehet egészségügyi miniszter, akkor Győzike lehet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
Zoom
Azóta nagyot fordult a világ a “nemzetivé” mázolt Fidesszel-KDNP-vel, és akár eljuthatunk odáig is, hogy valóra válnak a 15 éves jóslatok, és Győzikéből tényleg az Akadémia elnöke lesz? Ráadásul egy Fidesz-KDNP kétharmad alatt? Elvégre most aztán tényleg bármit megtehetnek, és meg is tesznek. Akkor miért ne? Manapság már mit számítanak a kulturális értékek, az erkölcsök vagy egyáltalán bármi? A lényeg, hogy jönnek a cigány szavazatok, nyernek, és “mehet a mulatási” - írja az esetet felelevenítő Magyar Jelen.
A volt MIÉP-es Kocsis Máté annyira szereti, hogy elájult
A Fidesz újdonsült tagja annyira nagy formátumú, hogy a telexes zsidógyerekek is fontosnak tartották egy interjú elkészítését - nemcsak vele, hanem a feleségével is. Íme ebből két beszédes részlet:
- Ki a példaképed a Fideszben? Van ilyen?
- Nagyon-nagyon szeretem a Szijjártó Péter miniszter urat, Kocsis Mátéval pedig három hete találkoztunk először, de nagyon-nagyon örültem, mert annyira szeret engem, hogy elájultam – nem gondoltam volna. Hollik István is, mert őt meg kimondottan imádom, és nagyon-nagyon sok mindent köszönhetek Lomnici Zoltánnak, mert tulajdonképpen ő volt a mentorom, és általa a Nógrád megyei CÖKA alapítója és elnöke lehettem, aminek baromira örülök, mert ott lehettem a karácsonyi partijukon, amire rengeteg támadást kaptam, hogy az Áder János köztársasági elnök úr miért fotózkodott velem. Azt még szeretném hangsúlyozni, hogy a választások előtt öt hetet a vejemmel végigdolgoztunk olyan keményen, hogy én tankoltam, az én pénzemből ment minden, és elmentünk városról városra, faluról falura, hogy „gyerekek, menjetek el szavazni, és szavazzatok a Fideszre”. Azt az öt hetet csodálatos öt hétnek tartom, és baromira örülök annak, hogy amikor a miniszterelnök úr kimondta, győztünk, ott állhattam a közelében. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ő a miniszterelnökünk.
(...)
- Van olyan ellenzéki szereplő, akit szimpatikusnak tartasz?
- Egy emberen szórakozok nagyon-nagyon jól, de őt sem szeretem, csak követem, imádom. Jakabot nagyon-nagyon szórakoztatónak tartom, olyan ő nekem, mint a Győzike Show, hogy olyan jót szórakozik rajta az ember, megnézi, és utána lapoz egyet. Egy full szórakoztató elem a parlamentben.