Róla van szó
Valószínűleg a mezőberényi polgármesteri hivatalból továbbítottak egy "kirekesztő" gondolatokat tartalmazó elektronikus levelet, amely a tábori rabbiról szól; a jegyző közölte, hogy kivizsgálják az ügyet - írta a Békés Megyei Hírlap csütörtökön. A "kirekesztő gondolat" abból áll, hogy elgondolkodunk rajta: mit keres egy lauderes rabbi a hadseregünkben. Tehetjük ezt már csak a múlt század eseményeinek figyelembe vételével tanácsköztársaságtól ÁVH-ig, hogy Simon Peresz hazánkat felvásárló programjáról ne is beszéljünk. Majd ha a magyar hungaristák, a német nemzetiszocialisták és a palesztin ellenállók is befolyásos szerepet kapnak az izraeli hadseregben és a Moszadban, kölcsönös barátsági alapon nem akadékoskodunk. De addig igenis nemzetbiztonsági kockázat egy ellenséges, hazánkat célországnak tekintő rasszista nemzet képviselőjének hadseregbéli ténykedése. Ezt igazolja a hajtóvadászat is, melyet azért indítottak, mert valaki csak fel merte tenni a kérdést: rendjén van ez így?
Az ügyben Debreczeni Gábor szocionista önkormányzati képviselő kereste meg Baji Mihályt, a város jegyzőjét, miután hozzá is eljutott az az e-mail, amelyben Frölich Róbert dandártábornokról, vezető tábori rabbiról írnak. A levélben így fogalmaznak: "persze, hogy a seregben is ott vannak". Ismertetik a dandártábornok önéletrajzát is, és kifogásolják, hogy nincs feltüntetve benne az állampolgársága, majd felteszik a kérdést: nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a jelenléte. A levél a Kuruc.infóról származik, itt található ugyanezzel a címmel: Persze hogy a seregben is ott vannak: íme egy lauderes, rabbiképzős dandártábornok rabbi + olvasó.
Debreczeni Gábor arra kérte Mezőberény jegyzőjét, járjanak utána a történteknek. A képviselő arra is választ vár, miként fordulhatott elő, hogy egy köztisztviselő "szélsőséges gondolatokat" közvetíthet közpénzen fenntartott rendszeren keresztül - olvasható a Békés Megyei Hírlapban. Köztisztviselő csakis Izrael állam érdekeit szolgálhatja, hazafias érzelmeket táplálnia és gondolkodnia tilos - fordítjuk le mi magyarra.
(Kuruc.info - MTI)

Üdv, Kurucok!

Egy pár gondolat ahhoz a levélhez, illetve tartalmával kapcsolatban, ami miatt egy hivatalnokot akarnak meghurcolni mostanság.
Szomorú, hogy ilyen zaklatásokkal kell hogy szembenézzen egy ember, aki ma, 2008-ban feltesz egy pár kérdést. Olyan kérdéseket, amelyeket sokan feltehetnének, hiszen így vagy úgy, de sajnos nagyon sok emberre kihatással van a Közel-Keleten zajló őrültség. (Hasonló kérdéseket nemrég Laborcz Sándornak, de még Barack Obamának is feltettek egyébként.)
Mint ahogy a jelenlegi gazdasági válsággal kapcsolatos események is bizonyították, a világot már nem biztos, hogy kizárólag a Wall Street uralja. Konkurenciájuk immáron Kína, Oroszország és az arab világ is. És nem igazán okos dolog látványosan azokhoz dörgölőzni, akik például az arabokat ölték halomra, űzték el földjükről, vagy ezeket a tetteket támogatták az elmúlt 100 évben, illetve teszik ezt ma is, ki tudja még, meddig.
Az elmúlt 100 év megmutatta, hogy az arabok elég kitartóan küzdenek saját földjükért, és szerintem egyetlen épelméjű ember nem akar pl. itt Európában az arab világ ellenségének látszani. Márpedig onnan nézve Európa igencsak annak tűnhet, hála vezetőinknek. Ilyen körülmények között pedig ezek a fanatikusok, akik elmebeteg emberek 100 évvel ezelőtti agymenéseit próbálják meg végrehajtani, könnyen veszélyes helyzetbe sodorhatják Európa országait, többek közt.
Ezek a szerencsétlenek így komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek, az érdekeik miatt veszélyeztetik az európai lakosságot (lásd pl. madridi, londoni robbantások). Az európaiak aligha akarnak Herzl, Zsabotyinszkij, Bégin, stb. őrültségei miatt áldozatokká válni. Ezekért vállalják hitsorsosaik az összes felelősséget, az európaiaknak semmi közük a Közel-Keleten zajló őrültségekhez.
A levélben feltett kérdéseket nem szabad szőnyeg alá söpörni, igenis foglalkozni kell velük, mert ahogy a mai világgazdaság (vagy akár a történelem) mutatja, ők sem mindenhatók. Nem lenne szerencsés, ha minket, magyarokat, európaiakat maguk előtt tolva mártírokat csinálnának belőlünk egy beteg, idegen cél érdekében, ránk haragítva hatalmas közösségeket.

/kockázatfelmérő/