A sok pártot megjárt médiazsidó, Bencsik András hetilapjában egy időben csak rovata volt a „Szövetségnek”, mára az egész újság a likudista Fidesz nótáját fújja, s a balliberálisoknál is gátlástalanabbul műveli az elhallgatás technikáját.

A Demokrata még képaláírásában is hazudik; a jobbikosok lelkiismerete tiszta.(A lenti, meg nem jelent interjú viszont korrekt)

Miután már úgy-ahogy a szoclib médiumok is sorra elismerték a Jobbik érdemeit a ferencvárosi választások tisztaságának kivívásában, a csalók leleplezésében, végül Bencsik is belátta: nem hallgathat tovább. Szalajtotta hát egy újságíróját, Lass Gábort és egy fotóst, hogy kérjenek interjút Novák Elődtől, a Jobbik választási bizottsági delegáltjától, aki hülye módon nyilatkozott is nekik. Az anyag olyan jól sikerült, hogy azt Bencsik letiltotta, pontosabban pofátlanul megvágva csak az első felelet egy részét közölte, helyére pedig legkiválóbb pártkatonájával, a II. kerületben fideszes önkormányzati politikust játszó, mérsékelten kisszerű Bándy Péterrel íratott majd’ három oldalas mellébeszélést.
De még ha csak az történt volna. A Fidesz részéről a Jobbikot ért, durva támadásról (hogy miután a magunkfajták el tudtak indulni, Viktorék a radikális szavazatokról lemondva inkább csalással felépítették megosztásképp a haldokló MIÉP-et is) egy szót sem ejtett, ellenben nyikhaj Bándy épp Szegedi Csanádot próbálja főbűnösnek beállítani. A fityeszes szerző szerint a 8,5%-os eredmény azt mutatja, hogy a Jobbik csalással indult, mivel nem kapott annyi szavazatot, mint ahány ajánlószelvényt leadott (867), ráadásul az MSZP-vel együtt felelős azért, hogy ilyen kevesen mentek el választani.
Valójában a választópolgárok nem olyan aktívak, hogy pl. 669 cédulát bevigyenek az MDF irodájába – mint azt csaláson ért jelöltjük hazudta –, sőt még szavazni elmenni is lusták, pláne ilyen hidegben. S ha ezért valaki felelős, hát a választók bizalmát eljátszó parlamenti garnitúra az. Jó, ha nem zavarják el a kopogtatócédula-gyűjtőket, s esetleg odaadják nekik a szelvényeket. A másik ok, amiért több cédula összeszedhető, mint ahány voks, hogy a jobb lelkű, de politikailag közömbös emberek odaadják az elsőnek, aki kéri, elvégre csak megszabadul egy gondtól. Szavazásra rávenni azonban már nehezebb…
A Fidesz jelöltje, Bácskai János is mondott olyat előzetesen, hogy a csalók leleplezése csak műbalhé, s az elveszi az emberek kedvét a szavazástól, de nem sokkal később az ellenkezőjét is nyilatkozta. Valójában a Jobbiknak köszönhető, hogy a politikai garnitúrában csalódottakból 8,5%-ot szavazásra bírt. Megérdemelné Bácskai, hogy a második fordulóra a Jobbik visszalépjen, s ezáltal megoldódjon a billegő, 25%-os részvételi érvényesség…
Rákay Fülöp – Kuruc.info

A Demokratából kitiltott interjú Novák Előddel
- Polgár Tamás gyanúsnak tartja, hogy ön, mielőtt munkához látott volna, előre bejelentette, leleplezi a csalásokat.
- Hat évvel ezelőtt már voltam tagja választási bizottságnak. Akkor egy kisgazdapárti jelöltnél észrevettem, hogy fénymásolt ajánlószelvényeket adott le. A bizottság, amelynek tagja volt John Emese is, elutasította a vizsgálódást. Feljelentésemre később a rendőrség okiratszakértővel megállapította, hogy hamisak voltak a szelvények, de felelőse nem volt az ügynek. Okkal feltételeztem, hogy ilyen visszaélésekre itt is sor kerülhet, mert a IX. kerületben sok olyan kispárt tűnt fel, amelyekről tudni lehetett, nehézkesen fogják összegyűjteni a 750 darab ajánlószelvényt. A MIÉP-nél már az eleve gyanús volt, hogy összegyűjtötték. A kerületi irodájuk egy betört ablakú, poros, elhagyott helyiség. Nem is találkoztunk MIÉP-es aktivistával, és hirtelen a semmiből előtűnnek, és leadják a szelvényeket? A helyi elnökünket megkereste az egyik nagy párt képviselőjelötje. Érdeklődött, hogy állunk a kopogtatócédulákkal, nem kell-e segítség. Bizonyíték hiányában nem nevezhetjük meg, melyik párt volt, de annyit elmondhatok, nem a Fidesz. Mi visszautasítottuk őket, de arra gondoltam, ha megkeresnek más pártokat is, azok nem biztos, hogy nemet mondanak az ajánlatukra.
- Hogyan történt a vizsgálódás?
- Az összes ajánlószelvényt egy számítógépes rendszer ellenőrizte, amely az MDF-nél kb. 150 hibás adatot talált. Ez nagyon magas szám, mert általában egy párt 800 darab szelvényéből 20-30 a hibás. Mielőtt az MDF leadta a szelvényeit, az addigi hat jelöltnél összesen csak négy olyat találtunk, hogy valaki két pártot jelölt. Az MDF-nél már 38 ilyet észleltünk, majd a másik két csaló bejelentkezésével 111-ig emelkedett ez a szám. Volt olyan személy, aki már meghalt vagy elköltözött. Találtam három olyan személy szelvényét, amelyet a Jobbiknak és az MDF-nek is leadtak, pl. egy 80 éves választópolgárét. A két aláírás nem egyezett. A Jobbik szelvényén lehetett látni, hogy valóban idős embertől származik, míg az MDF-én egy fiatalos aláírás szerepelt. Kimentem a lakcímükre, és tanúk előtt aláírtak nekem egy nyilatkozatot, hogy ők a Jobbiknak adták le a szelvényt. Ezután kezdtem el vizsgálni azt, milyen papírból vannak a szelvények. Az MDF szelvényein lehetett a legkönnyebben észrevenni, hogy tényleg fénymásolták azokat. Jó minőségű volt a fénymásolat, de mégis látszódtak az apró pöttyök. A Zöld Párt és a MIÉP cédulái nem fénymásolatok, hanem nyomdai hamisítványok voltak. Ezeket nehezebben lehetett észrevenni. Jeleztem a választási bizottságnak, hogy hamisak, ezután vizsgálta meg a szelvényeket az Állami Nyomda.
- Az MDF azt mondta, a hamis szelvényeket valaki a postaládájukba dobta.
- Persze, a Mikulás hozta nekik. Ez a védekezés jogilag nehezen támadható, de ha az MDF nem nevezi meg, ki a felelős, akkor az egész pártot terheli a felelősség, és kezdeményezni fogjuk a bíróságon a párt feloszlatását. A Jobbik postán három darab ajánlószelvényt kapott, és ötvenet hoztak be személyesen irodánkba, utcai standjainkhoz és a különböző nemzeti boltokba, amiket hirdettünk. Pedig a mi szavazótáborunk aktívabb, mint az MDF-é. Tomcat már nem merte azt mondani, mint az MDF, hanem elismerte, hogy ők hamisították a cédulákat, de azokat állítólag valódi személyekkel íratták alá. De akkor miért nem az eredetit használták fel? A tények is cáfolják őt, mert 426 adattartalmilag is hibás szelvényt adtak le. A MIÉP pedig azt mondta, már eleve hibásan kapták a szelvényeket a választóktól. Kérdésem: más párt miért nem kapott egyetlen ilyen hamisítványt sem sehol a választókerületben? A MIÉP szelvényein szereplő adatok rendben voltak, ennek ellenére találtam nyomdailag hamis szelvényeket. Ha valós személyek írták alá, akkor miért nem az eredeti szelvényen tették? Egyértelmű, hogy valahonnan szerezték az adatokat, mert azok pontosak voltak. A régi adatbázisok kizárhatóak, mert akkor itt is lettek volna elhalálozottak, elköltözöttek, és olyanok, akik most valójában más pártra adták jelölésüket. Az MSZP, amelyiknek érdekében állhat, hogy a MIÉP szavazatokat vegyen el a Fidesztől, ezért életszerűnek tűnt, hogy a saját felesleges szelvényeiből átadott egy adagot. A MIÉP-esnek ezután csak a személyi adatokat kellett átmásolni „utángyártott” szelvényekre, és meghamisítani az aláírásokat. Összesen 415 ilyen szelvényt találtam a MIÉP-nél. Szúrópróbaszerűen több mint tucatnyi ilyen személyt felkerestem, de nagy meglepetésemre mind azt mondták, hogy a Fidesznek adták oda a szelvényüket.
- A Fidesz szerint ez úgy fordulhatott elő, hogy a MIÉP-es a Fidesz nevében gyűjtött.
- Ez elképzelhető volna, csakhogy ezek a személyek tanúk jelenlétében írásos nyilatkozatot adtak, hogy a szelvényüket egy általuk is ismert fideszesnek adták oda. Volt olyan is, aki személyesen Bácskai János kezébe adta az ajánlószelvényt. Ráadásul úgy tűnik, a Fidesz „véletlenül” pont e 415 szelvény egyikét sem adta le a választási irodának. A Fidesz tudta, hogy a Jobbik indulása miatt a radikálisok szavazataira nem számíthat, ezért megpróbálta megosztani ezt a tábort úgy, hogy a MIÉP-et kisegíti a szelvényekkel. A Választási Bizottság szerint nem állapítható meg, hogy a Fidesz kopogtatócédulákat adott a MIÉP-nek, leszavazták a bizonyítási indítványaimat is. Természetesen fellebbezni fogok, és jobb híján feljelentést teszek én magam, mint hat éve az említett ügyben. Az SZDSZ szerette volna, ha a bizottság kimondja, jogszerűtlenül jártam el a vizsgálódásaim során. Ez nem igaz, így nem is marasztaltak el. Bizottsági tagként hozzáférhetek az adatokhoz. Nyilatkozattételre pedig nemcsak a közvélemény-kutató cégek, hanem bárki kérhet állampolgárokat, legfeljebb nem válaszolnak.
- Ki is lehet gyűjteni az adatokat?
- Van, amit igen, van, amit nem. Például személyi számot tilos. De egy adatot meg is lehet jegyezni, és utána elmenni a címre.
- Mikor foglalta le a rendőrség a szelvényeket?
- December 31-én, szerdán.
- Addig mindent felderített?
- Nem, folyamatosan. Többnyire utána.
- Miután lefoglalták, hogyan férhetett hozzá a szelvényekhez?
- A számítógépes rendszerben megtalálható, kik ajánlottak egy adott képviselő-jelöltet, így lehet ellenőrizni pl. a kettős ajánlásokat. Ez kinyomtatva is ott van minden párt mappájában, a választási irodában. Erre jogszabály is lehetőséget biztosít.
Lass Gábor – Demokrata