88! A cél biztosan a gyűlöletkeltés, a rasszizmus
Könnyen lehet, hogy Tőzsér Dánielnek új mezszámot kell választania, mivel egy flamand író felhívta rá a figyelmet, hogy a "88-as szám a Heil Hitler köszöntést szimbolizálja". Akik pedig 1988-ban születtek, fel is köthetik magukat, ha nem akarják megbántani a világot igazgató zsidókat.
A 8-as szám egyes értelmezések szerint a német ábécé nyolcadik betűjét takarja, ami nem más, mint a H-betű. A két nyolcas egymás után tehát HH-t jelent, ami a Heil Hitler köszöntés rövidítése. Erre Herman Brusselmans flamand író hívta fel a figyelmet egy újságcikkben, és később a tévében is "rossz érzését fejezte ki" azzal kapcsolatban, hogy valaki ezzel a mezszámmal játszik - írja a Nemzeti Sport Online. De ki nem sz@rja le?!
„Nem tudtunk erről a szimbólumról – mondta a megrettent Jos Vaessen, a Genk elnöke. – Teljesen véletlenül láttam a műsort, amiben erről szó volt. Értesítettem a klubot, és ha Brusselmansnak igaza van, akkor le kell cserélnünk a számot.” Feltétlenül.
Tőzsér Dánielnek bevallása szerint nem is jutott eszébe a "náci Németország vezére", amikor a mezszámát kiválasztotta. A világ megnyugodhat.
(Hírszerző - Nemzeti Sport nyomán)