Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Soha nem adja fel - üzente Morales Mexikóból22:21 Kurz az ultralibsi zöldekkel egyezkedik22:06 Változik a szentendrei HÉV közlekedése21:43 Ellenzéki politikust választottak a szenátus élére Lengyelországban21:28 Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast20:43 Brutálisan összevert egy nőt egy nyugalmazott alezredes Bujákon egy katonai rendezvény után20:03 Gyárfás tagadta bűnösségét19:42 Erdogan a kitoloncolt dzsihadistákról: nem érdekel, hogy visszafogadják őket, vagy a határon maradnak19:27 Óvodásokat fújt le maró anyaggal egy elmebeteg Kínában19:19 Koalíciós kormányt alakítanak a "progresszív" vörösök Madridban18:48 Berlusconi beléptetné a Ligát a Néppártba18:11 Azok a jó elvtársi hagyományok: Gyöngyösi momentumos barátnője külföldről kér segítséget a diktatúra ellen17:13 Várható volt: Józsefváros bissau-guineai képviselője nem tudja értékelni az antik humort16:53 Posvány16:10 Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Üzbegisztán nagykövetével és mongol vezetőkkel tárgyalt Szegedi Csanád

Reklám

Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője az Európai Parlament belső-ázsiai küldöttségének tagjaként február elején brüsszeli irodájában fogadta Üzbegisztán Belgiumba akkreditált NATO- és EU-nagykövetét. Bakhtiyar Gulyamov nagykövet a decemberi, üzbegisztáni parlamenti választások után foglalta el hivatalát Brüsszelben.Az Európai Unió és az EBESZ által is megfigyelt választásokon az Islam Karimov üzbég elnök vezette kormánypárti erők győztek. Gulyamov brüsszeli nagykövet elmondása szerint a demokratikusan lezajlott választások után az üzbég parlament, az Oliy Majlis csupán harmadában maradt meg az előző politikai erőkből, és jelentős a nők aránya is az új törvényhozásban.

Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője biztosította Gulyamov nagykövetet, hogy figyelemmel kísérte az üzbegisztáni választásokat és meggyőződött azok demokratikus mivoltáról. A jobbikos politikus ígéretet tett arra, hogy segítséget nyújt az Üzbegisztán és az Európai Unió közötti kapcsolatok további kiépítésében és érdekeinek képviseletében.

A Jobbik alelnöke és Gulyamov nagykövet szorgalmazta Magyarország és Üzbegisztán között a szorosabb gazdasági és kulturális együttműködést. A találkozón erről megállapodás is született és a konkrét lehetőségek azonnali felkutatására a nagykövet ígéretet tett. Bakhtiyar Gulyamov elismerte, hogy Üzbegisztánban vannak ugyan még problémák, azonban országa demokratikus és gazdasági fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Az üzbég gazdaságot a nagykövet elmondása szerint csak kisebb mértékben befolyásolta a nemzetközi pénzügyi válság, sőt, a 2009-es évben növekedni is tudott.

A belső-ázsiai népekkel való rokoni kapcsolatokra, közös eredetre is kitértek a két ország politikusai, kiemelve az együttműködés szükségességét, történelmi példákra utalva a két nép közötti összefogás sikereiről.

A találkozó végén Üzbegisztán brüsszeli, és egyben NATO- és EU-nagykövete kiemelte, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalomban látja Magyarország jövőjét, és sok sikert kívánt a magyarországi, áprilisi választásokra a magyar pártnak.

Mongólia elnöke, Tsakhia Elbegdorj február 2-án az Európai Parlament meghívására Brüsszelben tett hivatalos látogatást.
A mongol elnök tiszteletére rendezett nagyköveti fogadáson képviseltette magát a Jobbik küldöttsége is. Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, az EP belső-ázsiai küldöttségének tagja és Kovács Béla, a Jobbik külügyekért felelős politikusa a fogadáson informális megbeszélést folytatott magas rangú mongol állami vezetőkkel.A kötetlen megbeszélésen egy, a Jobbik által szorgalmazott, Mongólia és Magyarország közötti külügyi és gazdasági kapcsolatok fejlesztését elősegítő közel jövőbeni hivatalos találkozóról született megállapodás.

Mint ismeretes, az EP interparlamentáris küldöttségei tartják fent és alakítják ki a Parlament nemzetközi kapcsolatait. Ennek megfelelően a küldöttségek munkája egyrészről az Európai Unió hagyományos partnerei közé tartozó államok parlamentjeivel való kapcsolatok fenntartására és fejlesztésére, másrészről a harmadik országokkal való együttműködés előmozdítására irányul. A Jobbik 2009 júniusában, az EP-választásokon bejutott három képviselője három különböző EP-küldöttségben kapott megbízást. Morvai Krisztina az USA és EU közötti kapcsolatokért felelős küldöttségben, Balczó Zoltán az Arab-félszigetért felelős küldöttségben, míg Szegedi Csanád a Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Mongólia országaival való EU kapcsolatokért felelős küldöttségben foglal helyet.
(Barikád nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready