Pártelnökévé választotta Vitalij Klicskót szombaton az Ukrán Demokratikus Szövetség a Reformokért elnevezésű új párt, amelynek ukrán rövidítése UDAR, ami magyarul ütést jelent.

"Erős és pontos ütésekkel fogjuk szétzúzni a hatalom és a társadalom közti falat" - mondta a párt alakuló kongresszusán a WBO (Boksz Világszervezet) korábbi és a WBC (Boksz Világtanács) jelenlegi világbajnoka. Vitalij Klicsko, aki 2006 óta vezeti a Reform és Rend, illetve a PORA Polgári Párt közös frakcióját a kijevi képviselőtestületben, az új párt kongresszusán tartott beszédében azt mondta, hogy egy tettrekész, fiatal és tehetséges politikusokból álló gárdát szeretne létrehozni, mivel szerinte "az öregek már bebizonyították, hogy nem képesek vezetni az országot". Hozzáfűzte: azt reméli, hogy az UDAR nem csupán egy hétköznapi párt lesz, hanem idővel egy erős társadalmi mozgalommá is válik.
"Mivel hozzászoktam, hogy rendszerint elérem a kitűzött céljaimat, meggyőződésem, hogy ez nem csak a sportban, hanem a politikai életben is így lesz" - idézte Vitalij Klicskót az ukrán UNIAN hírügynökség.
(FH)