2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika17:54 Ezt is kijárta Slomó a nagynemzeti kormánynál: minden egyes középiskolás tanuló köteles lesz ellátogatni a legújabb holomúzeumba17:36 Márciustól ismét kék lesz a brit útlevél16:32 Teljes a setétség: most "leplezte le" magát a Fidesz, hogy "Soros-ügynököt" tüntettek ki
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Lapszemle ::

Mától kezdve csapással felelek minden csapásra - mondotta Hitler Adolf

Reklám

Győri Nemzeti Hírlap, 1942. április 28., hétfő
Berlin, ápr. 27. Bud. Ért. Hitler vezér vasárnap délután a birodalmi gyűlés előtt nagy beszédet mondott. Beszéde elején szólt a zsidók szerepléséről hangoztatva, hogy a múlt világháborúban is milyen tevékenységet fejtettek ki és ők voltak a hordozói az Európát megsemmisítéssel fenyegető ragálynak, mint ahogy az Egyesült Államokat is, akárcsak 1917-ben ők sodorták bele uszításaikkal a háborúba.
A proletariátus uralma valójában a zsidóság diktatúrája, kiirtása a népek nemzeti vezetésének és intelligenciájának. Amit Oroszországban oly borzalmas mértékben keresztül vittek, azt folytatni akarták Németországban is.
Súlyosabban nehezedett e sátáni mű átka – mondotta Hitler – Magyarországra. Ott is csak nemzeti erőszakkal sikerült a zsidó erőszak uralmát megtörni. Annak a férfiúnak neve, aki mint e gonosztett elleni harc vezére, Magyarország megmentőjévé lett, még ma is mint a kezdődő európai felemelkedés első képviselőjéé, elevenen él köztünk.
A továbbiakban a téli hadjárattal foglalkozott. Emberfeletti nehéz küzdelem volt – mondotta – ezzel a téllel felvenni a harcot. Voltak pillanatok, amelyekben attól kellett tartani, hogy emberek és gépek megmerevednek.
Hogy sikerült úrrá lenni a fenyegető katasztrófán, az elsősorban és kizárólag derék katonáink vitézségének, hűségének és a legembertelenebb szenvedéseket is elviselő harckészségének köszönhető.
Csak ők tették számomra lehetővé, hogy tartsam az arcvonalat, mely ellen az ellenség az emberek hekatombáit kezdte harcba vetni. Ezután meleg elismeréssel emlékezett meg a szövetséges fegyvertársakról, a finnekről, spanyolokról és hangoztatta, hogy ugyanez az értékelés illeti az összes többi kötelékeket is, mind a magyar, a szlovák és horvát szövetségeseket, mind az olasz és román hadosztályokat.
Ezután arról szólt, hogy a német igazságügynek is nagyobb megértést kell tanúsítani az idők iránt.
Érthetetlenül enyhe ítéleteket hoztak, ezért mostantól fogva az ilyen bírákat meg fogja fosztani hivataluktól.
Anglia és az Egyesült Államok nagy hadvezérei – folytatta Hitler – nem tudnak félelmet, vagy ijedelmet kelteni bennem. Ha azonban Angliában uralomra jut az a gondolat, hogy új eszközökkel tovább folytatják a légi háborút a polgári lakosság ellen, akkor ne panaszkodjék majd Churchill, ha kénytelen leszek olyan választ adni, mely sok szenvedést okoz népének. Mától kezdve ismét csapással felelek minden csapásra, míg ez a gonosz össze nem roskad és műve össze nem törik.
A keleti hadjáratnak meg lesz a folytatása.
Addig mérjük csapásainkat a bolsevista szörnyetegre, míg teljesen meg nem semmisül.
Anglia ellen elsősorban a német tengeralattjáró hadnak lesz egyre több tennivalója. Nekünk németeknek ebben a küzdelemben csak nyernivalónk lehet. E háború elvesztése minden bizonnyal a németség végét jelenti. Anglia azonban ebben a háborúban semmit sem nyerhet, veszteni fog. Ebben a harcban az igazság fog győzedelmeskedni. Egyetlen büszkeségem az, hogy a Gondviselés engem választott ki, hogy a német népet egy ilyen hatalmas történelmi időben vezethessem.
Egyetlen kérésem a Mindenhatóhoz, áldjon meg bennünket a jövőben is éppen úgy, mint ahogyan a múltban tette és hagyjon életben engem addig, ameddig az a német nép sorsdöntő harca szempontjából szerinte szükséges.
A Führer beszéde után Göring birodalmi tábornagy szólalt fel. Kétségtelen – mondotta –, hogy a Führernek a jelenlegi háború idején, amikor a német nép létéért, vagy nem létéért harcol, rendelkeznie kell az általa igénybe vett joggal, hogy mindent megtehessen, ami a győzelem kivívásához szükséges. A Führernek ezért anélkül, hogy a fennálló jogi előírásokhoz lenne kötve, minden időben módjában kell állnia, hogy szükség esetén minden németet, akár egyszerű katona, akár tiszt, akár alacsonyrangú, akár magasrangú tisztviselő, vagy bíró, vezető, vagy alárendelt párttisztviselő, munkás, vagy alkalmazott, az összes általa megfelelőnek ítélt eszközzel kötelességeinek teljesítésére kényszeríthessen és a kötelességek megszegése után az őt megillető büntetésben részesítse, az előirt eljárások alkalmazása nélkül hivatalából, állásából elbocsáthassa és rangjától megfoszthassa.
Göring indítványára a birodalmi gyűlés egyhangú lelkesedéssel megszavazta a Führer által igényelt rendkívüli hatalmat.
Berlini politikai körökben minden hatalomnak Hitler kezében való egyesítését azzal magyarázzák, hogy a küszöbön levő harcok súlyossága tette szükségessé a német törvényhozó testületnek mostani elhatározását és a mai naptól kezdve minden passzivitás, lagymatag kötelességteljesítés olyan bűncselekmény, melyet kíméletlenül meg lehet torolni.
Az eredeti cikk ide kattintva olvasható.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready