(Ismét a cigányok.) Déváról jelentik: Hunyaddobrán tegnap délután rablógyilkosság történt.

Ismét a cigányok
Karlingernét, egy pénzügyi főbiztos vagyonos özvegyét a szomszédok délután hat órakor életveszedelmes sebbel, eszméletlenül, cselédjét és ennek atyját meggyilkolva, holtan találták. A lakást a gyilkosok teljesen fölforgatták és kirabolták.

Valószínű, hogy a gyilkosságot kóbor cigányok követték el, a kik a cselédleányt és ennek atyját fejszével ütötték agyon. Karlingerné koponyarepedést szenvedett és eszméletlenül fekszik, úgy, hogy nem lehetett kihallgatni. A nyomozást megindították.
(Budapesti Hírlap, 1909. június 24.)
Cigányok és csendőrök harca
Még december 30-ikán történt, hogy Rákoskeresztúron, Vigyázó Sándorné grófné birtokán Mayer Pál rákoscsabai lakos megszólított egy ott őgyelgő cigányt, segítsen neki jó napidíj fejében a munkában. A cigány erre elhívta társait is, de utóbb veszekedés támadt a cigányok és a munkások között, a cigányok revolvert rántottak és lövéssel fenyegetőztek. A veszekedés elcsitult, de Mayer följelentést tett a rákoskeresztúri csendőrségnél, a honnan Forró járásőrmester három csendőr kíséretében a garázda cigányok fölkeresésére indult. Egy kilométernyire a határtól rá is bukkantak a cigánysátorra, a hol öt cigány tartózkodott. Háromnak sikerült elmenekülnie, kettőt letartóztattak a sátorban, a hol nagymennyiségű értékes holmit, bundát, drága selyem női holmit találtak.

Mivel az itt lelt tárgyak csak lopásból eredhettek, egy csendőr a vasravert két cigányt a csendőrkaszárnyába vitte, a három másik pedig a megugrott cigányok üldözésére indult. Kőbánya közelében utol is érték őket. A cigányok látták, hogy nincs menekvés, revolvert rántottak tehát s rálőttek a csendőrökre, a kik szintén fegyverüket használták. Valóságos sortűz támadt a két fegyveres fél között, melyben azonban sebesülés nem történt, mikor a cigányok észrevették, hogy egy tehervonat közeledik. Hirtelen a töltésre ugrottak és elmenekültek; a csendőröknek már nem maradt idejük a követésükre: meg kellett várniok, míg a hatvan kocsiból álló tehervonat elrobogott elöttük.

Cigányasszony pipával, 1905 körül
Akkorra pedig már csak hűlt helyük volt a cigányoknak. A rendőrség azt hiszi, hogy ezek a cigányok voltak a tettesei a főváros területén az utóbbi időben előfordult lopásoknak.
(Budapesti Hírlap, 1911. január 4.)
Rövid hírek egy oldalon… (Táviratok)
Jeruzsálemtől északnyugatra arab harcosok megtámadtak egy angol járőrt. Négy angol rendőrtisztviselőt és három zsidót agyonlőttek.
Már Amerika is... Súlyos vádak a zsidók ellen
New York, jún. 2. MTI. A Dies bizottság folytatta Horné-Moseley tábornok kihallgatását. A tábornok ismertette az Egyesült Államokban észlelhető romboló tevékenységet és az amerikai zsidóság nagy hatalmát. Hangoztatta, hogy nem antiszemita, de az Egyesült Államok zsidóságának meg kell érteni, hogy 120 millió amerikai nem engedi magát sem egészben, sem részben zsidóktól kormányozni. Ismertette a zsidóktól irányított bolsevista forradalmat és a jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó Kun Béla tevékenységét.

Rövid hírek egy oldalon
Prágában is
Prága, jún. 2. MTI. A cseh zsidókérdés törvényes megoldásának halogatása mind nagyobb elégedetlenséget szül. Csütörtökön este Prágában, a Vencel-téren és a volt városháztéren fascista csoportok tüntetést rendeztek. Ki a zsidókkal és éljen a fascizmus kiáltásokkal alkalmi szónokok zsidóüzletek szétrombolására szólították fel a közönséget.
(Győri Nemzeti Hírlap, 1939. június 3.)