A libanoni szülőföldjéről fejvesztve elmenekült Daher Pierre 1989-ben, 29 évesen szerezte meg orvosi diplomáját Budapesten. Az ezredfordulón már Szendrőlád háziorvosaként egyben elnyeri az edelényi szakrendelő igazgatói státuszát. Amikor 2008-ban összevonják a rendelőintézetet az edelényi kórházzal, az új összevont intézmény vezetője lesz. Gátlástalanul törtetve a Fidesz képviselőjelöltje a 2010-es választásokon, de egyéniben nem kerül be.
Pelczné Brüsszelbe távozását követően meglepetésre „ugrik” a megyei lista, és országgyűlési képviselő lesz.
Milyen szép, nagyívű karrier; de vizsgáljuk csak meg a mögötte álló pitiáner csalásokat. Mint tudjuk, egy nap 24 órából áll, de ő naponta mégis többet tölt munkával.

Madarat tolláról, Supermant szavazóiról
Daher 2008-as közalkalmazott kórházigazgatói kinevezését követően teljesen összeférhetetlenül továbbra is szendrőládi vállalkozó háziorvos maradt (Dr. Pierre Bt.) Közben működteti még a Daher és Társa Foglalkozásegészségügyi Kft-t, ahol 2002 és 2010 között szakvizsga nélkül szélhámoskodott. 2010-ben ugyan megszerezte a foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát, de működési engedélyt a mai napig nem kért rá.
Mindeközben komoly anyagi ellenszolgáltatás fejében, a Daher és társa Kft. nevében, vizsgálat nélkül, saját orvosi bélyegzőjével illegálisan igazol munkaalkalmasságokat, végig a Bódva völgyében, még a saját maga által igazgatott kórház dolgozóinak is. (Igaz, ez utóbbit ingyenesen.) Felvetődhet a kérdés, hogy ki Daher társa? Hát a felesége, Daher Rima, aki nem orvos, de tag a családi kft-ben és tag a Fiziocenter Kft-ben is. Hogy jön ide a Fiziocenter? Hát úgy, hogy a Youtube-on található vedeóban jövedelem forrásként ezt is említi. A Fiziocenter Kft vezetője Lénárt Miklósné. Lénártné kültagja a Fiziter Bt-nek, amely vállalkozás az edelényi Koch Róbert Kórház-Rendelőintézet alvállalkozójaként a kórház helyiségeiben, gépeivel és személyzetével fizioterápiás szolgáltatást végez.
De térjünk vissza Daher időmérlegéhez. Országgyűlési képviselőként hetente 2 napos parlamenti plenáris ülésen vesz részt. További egy napot számoljunk két bizottsági tagságára. Tegyük fel, hogy választóival a kapcsolatot a rendeléseken tartja, ezért most kivételesen fogadjuk el, hogy képviselői munkájára hetente csupán 3 napot fordít. Háziorvosi praxisát a hét 5 napján 8 órában látja el, a következők szerint: 4 óra rendelés, 2 óra gondozás és 2 óra a fekvőbetegek felkeresése. Mivel nagy munkabírással rendelkezik, a hét 5 napján napi 8 órában igazgatja a Koch Róbert Kórház-Rendelőintézetet. (Első számú vezetőtől ez az időráfordítás elég kevés.) Miskolcról ingázik ki Szendrőládra és Edelénybe, ez napi 2 órás, heti 10 utazást jelent. A foglalkozás-egészségügyben eltöltött munkaideje dokumentált betegforgalma alapján napi 6 óra, azaz összesen 30 óra.
Összegezve heti munkában töltött idejét:
3 parlamenti nap: 3 X 24 = 72 óra
háziorvosként: 5 X 8 = 40 óra
kórházigazgatóként 5 X 8 = 40 óra
foglalkozás-egészségügyben: 5 X 6 = 30 óra
munkába járásra fordított idő: 5 X 2 = 10 óra
Összesen: 192 óra
192 : 24 = 8, azaz dr. Daher Pierre hetente 8 napot dolgozik, méghozzá napi 24 órában. Neki, mint újsütetű foglalkozás-egészségügyi szakorvosnak igazán illene tudni, hogy ez mennyire egészségkárosító.
(Kuruc.info)