Miközben a Tel-Aviv melletti Lod repülőterén egymás után tartóztatják le, zárják börtönbe és toloncolják ki a Nyugat-Európából érkező palesztinbarát aktivistákat, az izraeli hadsereg a Jordán-völgyben brutálisan rátámadt 250 helyi palesztin, illetve nyugat-európai kerékpározó fiatalra. Egy alezredes fegyverével orrba vágta az egyik európai fiatalt.
Zoom
Sálom Eisner alezredes orrba vágja a gojt
Kétszázötven ciszjordániai palesztin és nyugat-európai fiatal vasárnap délután kerékpártúrával kívánta fölhívni a világ közvéleményének figyelmét arra, hogy a megszálló izraeli hadsereg és a nyomukban megjelent zsidó telepesek rátették kezüket a Jordán-völgyben található vízforrásokra, s azoknak közelébe sem engedik a palesztinai őslakosokat. Magyarán, a világ szeme láttára és cinkos hallgatása mellett elrabolják a palesztinok természeti kincsét, az édesvizet, miközben a palesztinok vízhiánytól szenvednek.
Alig kezdtek el kerekezni a fiatalok, s máris a helyszínen termettek a fegyveres megszállók, föltartóztatták őket, beléjük kötöttek azon a címen, hogy a kerékpártúrához nem kérték a hadsereg előzetes engedélyét. Sálom Eisner alezredes, az izraeli hadsereg zászlóaljparancsnok-helyettese gépkarabélyával erőteljesen orrba vágott egy szőke, a videón is láthatóan békésen viselkedő európai fiatalembert, aki az ütéstől a földre zuhant, súlyos sérüléseket szenvedett. A videón látni lehet az izraeli katonák és határrendőrök provokatív és brutális föllépését, s amint az országúti árokba dobálják a fiatalok kerékpárjait.

Az alezredes egy másik fiatalt is kezelésbe vesz

Puskatussal ütik a tüntetőket
Hering József – Kuruc.info
Kapcsolódó: