2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:03 Megindult a forgalom a Záhonynál15:41 90 ezer mecsetet nyitott újra Szaúd-Arábia, de Mekka marad még zárva15:13 Trónus: Trianon véres oldala14:57 Állítólagos kínai karikatúra: elmosódott Dávid-csillag a jenki kaszás gyilokszerén14:39 Indiában exponenciálisan növekszik a fertőzöttek száma14:07 Brazília beelőzte Franciaországot: közel 29 ezer covidos halottal már a negyedik a "világranglistán"13:37 Krausz Tamás eszméletlen eszmefuttatása13:20 Két és fél hónap után újra nyitva az al-Aksza mecset13:04 Szünetel a gúnyhatár-átléptetés Záhonynál12:42 Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez12:21 Újraindul Olaszország, de az egyidejű nyitás gondolatáért nem mindegyik tartomány rajong11:58 Koszovót és Szerbiát még a koronavírus sem békítette össze11:45 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 11:29 Benkő Tibor a Hősök terén koszorúzott11:06 Százezreket lopott egy ifjú páros Zalaegerszegen, de Keszthelyen véget ért a kalandjuk
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Háromezer bagdadi már sejti, hogy a kijárási tilalom nem játék

Reklám

A kijárási tilalom megszegéséért több mint háromezer embert vettek őrizetbe Bagdadban azóta, hogy tíz nappal ezelőtt az iraki hatóságok otthonmaradásra szólították fel a lakosságot a Covid-19 járvány további terjedésének a megelőzése érdekében.
Az arab országban eddig 458 fertőzöttet és 40 halálesetet tartanak nyilván. Bagdadban március 17-én hirdettek egész napos kijárási tilalmat, melyet utóbb az ország minden kormányzóságára kiterjesztettek. Eredetileg a korlátozás március 28-ig maradt volna érvényben, de időtartamát meghosszabbították április 11-ig. Azóta a fővárosban 3040 embert vettek őrizetbe, mert semmibe vették a tilalmat, a hatóságok ezen kívül 612 járművet is elkoboztak. Továbbá csaknem 23 ezer esetben pénzbírságot is kiszabtak azokra, akik a helyváltoztatási tilalom ellenére a városban közlekedtek vagy az ország más részeibe próbáltak átutazni.
A biztonsági erők többször is felszólították a lakosokat, hogy "saját biztonságuk érdekében" tartsák tiszteletben a korlátozásokat. Pénteken a hadsereg katonai erősítést küldött Bagdad keleti negyedébe, ahol az ott lakók a kijárási tilalom ellenére csoportosan látogatták az imahelyeket. Ugyancsak katonai egységeket vetettek be Irak két déli kormányzóságában, Baszrában és Nedzsefben, ahol a legnagyobb számú fertőzéses esetet regisztrálták.
A helyi erők munkáját ezen a téren is segíti az ENSZ iraki missziója (UNAMI), amely szintén felhívta az irakiakat, hogy kerüljék a csoportos összejöveteleket.
Irak volt az arab országok egyike, amelyben elsők között jelent meg a koronavírus. Ennek fő oka az volt, hogy a rendkívül fertőzött Irán a szomszédja. Jelenleg a két ország határa zárva, Irak megtiltotta a beutazást az iraki síita szentélyeket felkeresni kívánó iráni zarándokoknak is.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready