2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:03 Megindult a forgalom a Záhonynál15:41 90 ezer mecsetet nyitott újra Szaúd-Arábia, de Mekka marad még zárva15:13 Trónus: Trianon véres oldala14:57 Állítólagos kínai karikatúra: elmosódott Dávid-csillag a jenki kaszás gyilokszerén14:39 Indiában exponenciálisan növekszik a fertőzöttek száma14:07 Brazília beelőzte Franciaországot: közel 29 ezer covidos halottal már a negyedik a "világranglistán"13:37 Krausz Tamás eszméletlen eszmefuttatása13:20 Két és fél hónap után újra nyitva az al-Aksza mecset13:04 Szünetel a gúnyhatár-átléptetés Záhonynál12:42 Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez12:21 Újraindul Olaszország, de az egyidejű nyitás gondolatáért nem mindegyik tartomány rajong11:58 Koszovót és Szerbiát még a koronavírus sem békítette össze11:45 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 11:29 Benkő Tibor a Hősök terén koszorúzott11:06 Százezreket lopott egy ifjú páros Zalaegerszegen, de Keszthelyen véget ért a kalandjuk
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

"Egy újbudai sem marad segítség nélkül" - mégis két védőszerelés nélküli háziorvos is megfertőződött

Reklám

Két újbudai háziorvos is elkapta a koronavírust a szükséges védőfelszerelések hiányában, miközben a DK-s polgármester propagandája szerint "Egy újbudai sem marad segítség nélkül" - na persze! Még az egészségügyi dolgozókat sem látták el védőfelszereléssel, miközben dr. László Imre polgármester azt nyilatkozta: "még február elején deklaráltuk, hogy közel 25 millió forintos keretet fordítunk az önkormányzati, elsősorban az egészségügyi intézményeink számára fontos védőfelszerelések beszerzésére."
Novák Előd, a Mi Hazánk helyi önkormányzati képviselője hiába kérdezte március 13-án a polgármestertől, hogy ez a beszerzés konkrétan mit takar, hol tart, választ nem kapott. Kormányzati és önkormányzati felelősség is, hogy a szükséges védőfelszereléseket biztosítsák elsőként az egészségügyi dolgozóknak - írja Facebook-oldalán a párt újbudai szervezete.
Frissítés: László Imre: csak a kormány tehet minden egyes fertőzöttről
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a felelős minden koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozóért, mivel nem adtak nekik időben megfelelő védőfelszerelést - mondta László Imre, a párt egészségügyi szakpolitikusa, Újbuda polgármestere szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
A politikus kifejtette, az ellenzéknek igaza lett, amikor azt mondta, nagy baj lesz abból, ha az egészségügyben dolgozók, köztük a háziorvosok nem kapnak megfelelő védőfelszereléseket. A napokban derült ki ugyanis, hogy Gazdagréten és Őrmezőn két háziorvos fertőződött meg koronavírussal, ők most házi karanténban vannak. Ennek eredményeként a tízezer lakosú Őrmezőn nem maradt háziorvos, hiszen a terület két másik orvosát korábban életkoruk, illetve egészségügyi állapotuk miatt kivonták a rendelésből - tette hozzá.
László Imre szerint a háziorvosok és a szakrendelőkben dolgozók alkalmatlan vagy semmilyen védőfelszerelést nem kaptak, ha pedig megbetegednek, akkor egészségügyi ellátások szűnhetnek meg, illetve az orvoshoz fordulók megfertőződhetnek.
Hangsúlyozta, Újbuda önkormányzata ennek megakadályozására nagyszabású maszkbeszerzést indított, amely folyamatban van, a DK pedig azt kéri a kormánytól, hogy engedje el az országba behozott termékek áfáját és vámkezelési díját. A kormány legalább azon ne akarjon pénzt keresni, ha valaki helyette végzi el a feladatát - fogalmazott László Imre.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready