Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Magasról tettek a kijárási tilalomra a gigászi indiai nyomornegyed lakói - de pár haláleset mindent megváltoztatott

Reklám

Az indiai rendőrség pénteken elzárta a külvilágtól Ázsia egyik legzsúfoltabb nyomornegyedének, a Mumbaiban lévő Dharavinak a legnagyobb részét, miután ezen a helyen két ember meghalt koronavírus-fertőzésben, egy harmadik pedig pozitívnak bizonyult.
A 220 hektár terültet felölelő, több mint egymillió embernek otthont adó Dharavi nemcsak Mumbai, hanem egész Ázsia legnagyobb nyomornegyede. A világ számára elsősorban a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire) című Oscar-díjas angol filmből vált ismertté. A Covid-19 járvány ebben a körzetben különösen nagy veszélyt jelent a szűk sikátorokban összezsúfolt lakók számára.
A hatóságok itt az után léptettek életbe drasztikus korlátozó intézkedéseket, hogy az utóbbi napokban két ember vesztette életét, további egy személynél pedig kimutatták a fertőzöttséget. A mumbai városháza szóvivője az AFP-nek elmondta: az új rendelet értelmében a nyomornegyednek a vírusfertőzés által sújtott részét lezárták, oda senki nem léphet be, és senki nem hagyhatja el.
Az elhunytak közvetlen környezetében élők korábban figyelmen kívül hagyták a hatóságok által kiadott rendeletet, amely március 25-től huszonegy napra otthonmaradást rendelt el a lakosoknak, a nyomornegyed lakói azonban ezúttal az ellenkező végletbe estek. Valóságos pánik lett úrrá rajtuk, helyzetüket nehezíti, hogy a népes családok közös illemhelyeket kénytelenek használni, ivóvízhez pedig csak nyilvános helyeken jutnak.
Az 1,3 milliárd lakosú India egész területén gyakorlatilag leállt az élet, miután kilenc nappal ezelőtt lezárták a határokat, szünetel a tömegközlekedés, a boltok is zárva tartanak. S bár a világ többi részéhez viszonyítva ezt az országot eddig még "enyhébben" sújtotta a járvány (2300 igazolt fertőzöttről tudnak, 56-an haltak meg), a valós adatok bizonyosan sokkal nagyobb mértékű fertőzést mutatnának, ha megfelelő szintű lenne a szűrés.
Narendra Modi miniszterelnök a gyakorlati intézkedéseken túl nem feledkezett meg a kórral szembeni jelképes eszközökről sem. Felhívást intézett az indiaiakhoz, hogy vasárnap este kilenc percre sötétítsék el lakásaikat, álljanak az ablakba vagy utcára néző ajtajaikba egy gyertyával, olajlámpával vagy világító mobiltelefonjaikkal, és a fényeket irányítsák a négy világtáj felé. A kormányfő szerint ezzel jeleznék egymásnak az ország lakói, hogy "dacolnak a vírussal". Az AFP szerint ez a szertartás a hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepére, a diválira, vagyis a fények ünnepére emlékeztet.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready