2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen12:57 Kiengedték a fegyházból Kaiser Edét, a móri mészárlásért tévesen leültetett bűnözőt12:41 Veszélybe kerülhet a cigány famíliák pénzecskéje: elvennék az erőszakos "tanulók" családi pótlékát12:20 Merkel nem vesz személyesen részt a washingtoni G7-konferencián11:58 Új diagnosztikai eszközparkkal indul újra a Szegedi Tudományegyetem radiológiai klinikája
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Amerikai tudósok: átlagosan hat hét szigorú korlátozásra van szükség, mielőtt folytatódhat rendesen az élet

Reklám

Egy országnak átlagosan mintegy hat hétig kell fenntartania a nagyon szigorú óvintézkedéseket és korlátozásokat ahhoz, hogy ellenőrzése alá tudja vonni a Covid-19 fertőzés terjedését – állítják amerikai szakértők 36 ország és az amerikai szövetségi államok koronavírus-járvány idején hozott intézkedéseinek tanulmányozása alapján. Vagyis a világ népességének arra kell felkészülnie, hogy legalább 45 napig home office-ból dolgozik, alapvetően otthon marad, betartja a kijárási korlátozásokat és minimalizálja a személyes érintkezéseket – írja a South China Morning Post hongkongi lap.
Zoom
Vasútállomást őrző kínai őrök Vuhanban (fotó: Xiaolu Chu / Getty Images)
Az egyetemi kutatók a hatásos korlátozó intézkedések közé sorolják még a tömeges tesztelést és a karantént is. Úgy látják: ahol időben avatkoznak be ilyen agresszívan az emberek mindennapi életébe, ott három hét után kezd lassulni a vírus terjedése, és egy hónap után már ellenőrzés alatt lehet tartani a terjedés ütemét. Mintegy 45 nap után lehet megfogni a járványt, ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy vége az egésznek, csak azt, hogy már kellőképpen kordában lehet tartani a megbetegedéseket. Persze ez csak egy átlag, az említett intézkedések hatásossága függ attól, hogy milyen gyorsan vezették be őket, mennyire tartják be a korlátozásokat az emberek, illetve milyenek a társadalmi szokások. Sokat nyom a latban az olyan külsőség is, hogy egymás üdvözlésénél az ölelkezés és a puszilkodás a megszokott, vagy beérik egy fejbiccentéssel.
A kutatók szerint a nagyon szigorú lezárásokra és korlátozásokra szolgál például Olaszország, de ott kezdetben nagyon elhibázták a védekezést, ezért már több mint 115 ezer megbetegedettnél és csaknem 14 ezer áldozatnál járnak. Közel egy hónapja tartó szigorú kijárási korlátozások és vesztegzár mellett a járványgörbéjük napok óta stabil adatokat mutat, de még mindig jelentős csökkenés nélkül.
Dél-Korea és Szingapúr inkább a tömeges tesztelés és a helyi, kisebb karanténok híve, így kerülték el eddig, hogy teljesen megbénítsák a saját gazdaságukat. Kínában e két megközelítés elegyét láthatjuk. Ott most úgy gondolják, hogy április végére tudják teljesen ellenőrzés alá vonni a Covid-19-fertőzést, amiben hongkongi tudósok azért kételkednek. Mindenesetre Peking lassan kezdi feloldani a karantént a koronavírus-járvány kiindulópontjául szolgáló Vuhan környékén. Ám hogy a vírus nem „alszik”, jól mutatja, hogy néhány napja Kína más részén került karantén alá 600 ezer ember. Jia városában ugyanis három olyan megbetegedés történt, amelyet nem külföldről hurcoltak be az érintettek.
(Magyar Hang)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready