A Szent János Kórházban és annak Kútvölgyi úti telephelyén tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel; erről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
A kormányfő a kórházparancsnokkal és az intézményben dolgozó főorvosokkal egyeztetett az egészségügyi felszerelésekről, a rendelkezésre álló ágyak számáról és kihasználtságáról, különös tekintettel a lélegeztetőgépekkel való ellátottságra. Jelentést hallgatott meg a kórház személyügyi helyzetéről.
Védőfelszerelésben személyesen is beszélt ápoltakkal, olyanokkal, akiknél már kimutatták a fertőzést, és olyanokkal is, akik kórházi karanténban vannak, de még nem bizonyosodott be róluk, hogy megfertőződtek a koronavírussal.
Frissítés: hiányzó falicsempe, még az igazgató által is helytelenül viselt maszk...
Kedden is volt egy orbáni kórházlátogatás, méghozzá az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, egy rangosnak számító tüdőkórházban...
2. frissítés: pénteken a Szent Imre Kórház volt soron
Péntek reggel a budapesti Szent Imre Kórházban tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök. Az előzetes bejelentés nélkül lezajlott látogatásról ezúttal is videót tett közzé a közösségi oldalán - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.
A kormányfőnek Bedros J. Róbert főigazgató számolt be az intézmény járványügyi felkészültségéről, az eszközgazdálkodásról és a személyi feltételekről. Közösen megtekintették a koronavírusos betegek ellátására fenntartott kórtermeket. A miniszterelnök a kórházban egy elsőéves orvostanhallgatóval és két mentőtiszthallgatóval is találkozott, mindhárman önkéntes segítőként tevékenykednek.