Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:34 Lemond a libanoni kormány18:29 Két osztrák diplomata megfigyelőként jelen volt a fehérorosz elnökválasztáson, de állásfoglalást nem tesznek közzé - akkor jó, hogy ott voltak18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás12:51 Lemondott a libanoni igazságügyi miniszter is
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Véget ért a mekkai zarándoklat: egyetlen fertőzött résztvevőt sem találtak a szaúdiak

Reklám

Véget ért pénteken a járványügyi korlátozások közepette megtartott mekkai zarándoklat (háddzs) Szaúd-Arábiában. A királyság egészségügyi minisztériuma nem talált koronavírus-fertőzöttet a zarándokok között.
A zarándoklat utolsó állomásának számító, a sátán jelképes megkövezésének rituáléját követően veszi kezdetét az íd al-adha áldozati ünnep. Ennek során a muszlimok bárányt áldoznak annak emlékére, hogy Ábrahám, hitének szilárdságát bizonyítva, kész lett volna feláldozni fiát Isten parancsára, de az Úr megelégedett egy báránnyal is.
A szaúd-arábiai egészségügyi minisztérium pénteken 1686 új fertőzést jelentett, a legtöbbet, 178-at Mekkából, ám közölte: a zarándokok között nem találtak fertőzöttet.
A királyságban, ahol az igazolt fertőzöttek száma péntekre elérte a 275 905-öt, járványügyi korlátozások közepette tartották meg a háddzsot. A többnapos szertartáson csak a királyságban élők egy kis csoportja vehetett részt, elmaradt az ilyenkor szokásos közösségi étkezés, a zarándoklatot lezáró rituálé során pedig a megkövezésre szolgáló kavicsokat sterilizálták és becsomagolták.
A járványügyi korlátozások miatt a szaúdi kormány, csaknem száz éve először, megtiltotta a muszlimoknak a beutazást, helyette alig ezren kaptak lehetőséget a háddzsra. A kiválasztottak kétharmada a királyságban tartózkodási engedéllyel élő külföldi muszlim, egyharmadukat pedig a szaúdi biztonsági erők és az egészségügyi dolgozók soraiból választották ki.
A nemzetközi légi járatok továbbra sem közlekednek Szaúd-Arábiába, illetve onnan.
Rendes esetben évente mintegy két és fél millió zarándok érkezik Mekkába, az iszlám legszentebb helyére. A zarándoklat az iszlám öt pillérének egyike, amelyet lehetőségeihez mérten minden hívőnek teljesítenie kell egyszer életében.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready