2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Izrael megállította a koronaholokausztot

Reklám

Izrael megállította a koronavírus-fertőzés növekedését, de ez nem elég - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Juli Edelstein egészségügyi miniszter.
"A koronavírus-esetek száma stabilizálódik, de ez nem elég. Ez a szám továbbra is aggasztóan magas, beleértve a súlyosan betegek számát" - figyelmeztetett az egészségügyi miniszter.
Roni Gamzu, a járvány kezelésével megbízott professzor bejelentette a Jeruzsálemben, a Hadassza kórházban tartott sajtótájékoztatójukon, hogy a kormány egyelőre nem siet a mindennapi élet és a gazdaság egyes részeire vonatkozó jelenlegi korlátozások felszámolásában, amelyek célja az újabb fertőzések megelőzése.
"Létre akarjuk hozni a szabályok végrehajtatását, és ezúttal egyértelmű szabályokra van szükségünk" - mondta olyan hetek után, amelyekben különféle korlátozásokat vezettek be, majd oldottak fel néha egymást követő napokon indoklás és magyarázat nélkül. Ugyanakkor felszólította az izraelieket, hogy ne gyakoroljanak nyomást a kormányra a megszorítások könnyítése érdekében mindaddig, amíg nem csökken a járvány terjedése.
Gamzu külön felhívta az ultraortodox közösségeket a szabályok betartására, hogy a szeptemberben kezdődő őszi ünnepeket, a zsidó újévet, a jom kipurt és a sátoros ünnepeket már nyugodtan lehessen megünnepelni a koronavírus-járvány második hullámának elmúltával.
Benjámin Netanjahu miniszterelnök is jelen volt a sajtótájékoztatón, és megígérte, hogy a miniszterek hétfőn megvitatják Gamzunak a járvány megfékezését szolgáló tervét. Ennek egyik fő eleme a fertőzési láncolatok megszakítása tesztelésekkel és epidemiológiai vizsgálatokkal.
Beszámoltak arról, hogy egy Bné Brakban található idősotthonban nyolc tünetmentes fertőzöttet diagnosztizáltak, de amíg tünetmentesek nem szállítják el őket, mert így nagyobb biztonságban vannak, mintha egy kórházban lennének.
A járvány első, tavaszi hullámában több idősotthonban is elterjedt a koronavírus-fertőzés, az akkori halálozások mintegy harmadát ezek az esetek alkották.
Vasárnap kiderült, hogy fertőzötté vált Rafi Perec, a Jeruzsálem ügyeiért felelős miniszter, és az elmúlt héten tartott találkozóik miatt házi karanténba kellett vonulnia miatta három másik miniszternek, valamint a szombat esti tüntetést elhagyva a jeruzsálemi körzeti rendőrparancsnoknak is a Jediót Ahronót című újság hírportáljának, a ynetnek az értesülése szerint.
Izrael drónhálózat kiépítésével, új technológia alkalmazásával is segíti a koronavírus-járvány kezelését, tesztek, gyógyszerek és betegektől vett minták házhoz szállítását, eljuttatását a laboratóriumokba, a kórházakba és a páciensekhez.
A drónokat már a tavaszi első járványhullámban is bevetették. Akkor segítségükkel ellenőrizte a rendőrség, hogy a házi karanténban lévők valóban otthon tartózkodnak-e. Magas épületeknél az ablakhoz kellett állniuk, és az odaérkező drónokon elhelyezett kamerával lefényképezték őket.
Izraelben jelenleg az egészségügyi minisztérium honlapja szerint 26 ezer 386 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, szombaton 628, vasárnap estig 321 új vírushordozót diagnosztizáltak. Vasárnap 772-en feküdtek koronavírus okozta betegségek miatt kórházban, 342-en súlyos betegek, és 98 embert lélegeztetőgépen tartanak. A járvány kitörése óta 536-an haltak meg a SARS-CoV-2-vírus okozta betegségekben.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready