Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:12 Az oroszok kiszállnak a Nemzetközi Űrállomásból - sajátot hoznak létre15:43 Gumilövedékes szóváltás Jászapátiban15:16 Diplomatakeringő: Csehország elvárja a szolidaritást szövetségeseitől14:35 Lukasenka azt állítja, meg akarták ölni a családjával együtt14:19 Félő, hogy demokrata jelölt nélkül kell tartani a szíriai elnökválasztást13:51 A szemkilövető pártja ezt is jobban tudta volna13:05 A görögök nem féltek az ajándékot hozó zsidóktól12:31 Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok 12:14 Az iráni elnök nem szeretné, ha egy tábornok lenne az utóda11:48 BKK: hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok11:31 12 milliárd euróba került a Bundeswehr afganisztáni bevetése - lassan kivonják őket, és visznek haza afgánokat is11:13 Elég lehet egyszer oltani a gyógyultakat, és lehet keverni az oltóanyagokat - de sok a kérdőjel10:58 Földvita afgán módra: egy család nyolc tagját gyilkolták meg az esti ima közben10:37 Szerbiában egyúttal oltást is lehet igényelni az utazások lefoglalásakor10:22 "H." Istvánt is nagy ötlet volt szabadlábra helyezni: ugyanúgy folytatta az öregek és fogyatékosok kirablását
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Romániában tárcaközi bizottság alakult a lazítás előkészítésére

Reklám

Romániában csütörtökön is csökkent az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, Florin Citu miniszterelnök pedig a járványügyi korlátozások fokozatos lazítását előkészítő tárcaközi bizottság létrehozásáról írt alá rendeletet.
A kormányfő által elnökölt, 17 minisztérium, valamint a közegészségügyi intézet, az oltáskampányt koordináló bizottság és a katasztrófavédelem államtitkári rangú képviselőiből álló testület fogja kidolgozni, koordinálni és életbe léptetni azokat az rendelkezéseket, amelyekkel Románia június elsejével kezdődő "normalitáshoz történő visszatérését" készítik elő.
Citu szerint május végére eléri az ötmilliót (a teljes lakosság mintegy 25 százalékát) a koronavírus ellen beoltottak száma, a következő időszakban pedig elegendő oltóanyag érkezik az országba ahhoz, hogy július végéig ez a szám tízmillióra nőjön. A gazdaság teljes újraindításához a lakosság 70 százalékának immunizálására van szükség - vázolta a lazítások feltételeit a kormányfő.
A kormányfő jelezte: a közelgő ortodox húsvét alkalmával ideiglenesen enyhítenek az üzletek nyitvatartási korlátozásain és az éjszakai kijárási tilalmon is, az április 30. és május 3. közötti hosszú hétvégén pedig a tengerparti vendéglátóhelyeken is enyhítenek a korlátozásokon.
A bukaresti kormány azt követően kezdett a lazításokról beszélni, hogy az országban mindennapossá váltak a megszorítások elleni demonstrációk, ugyanakkor a - megelőző két hét átlagánál immár hatodik napja alacsonyabb - napi esetszámok is azt jelzik, hogy Romániában tetőzött a járvány harmadik hulláma.
A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint az utóbbi 24 órában már kevesebb mint ötezer új fertőzést regisztráltak, ami csaknem tíz százalékkal elmarad az utóbbi két hét átlagától. Egy héttel korában még az 5600 fertőzés számított átlagosnak. A kórházakban azonban továbbra is válságos a helyzet, csütörtökön újabb rekordot döntött és megközelítette az 1500-at az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma. A halálozási ráta is még növekvő tendenciát mutat: a csütörtöki jelentésben 172 haláleset szerepel, ami több mint húsz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.
Bukarestben közben a helyi járványügyi operatív törzs pontosította, hogy az áruházak annyi vásárlót fogadhatnak egyidejűleg, hogy mindenkire legalább hét négyzetméternyi hely jusson, és a kisebb boltokban is legalább kétméteres távolságot kell biztosítani a vevők között. A kereskedőknek vagy az önkiszolgáló kosarak számának korlátozásával, vagy automata számláló rendszer üzembe helyezésével kell gondoskodniuk arról, hogy az előírt létszámot ne lépjék túl.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready