Orosz légicsapás érte keddre virradóra a kulcsfontosságú dél-ukrajnai kikötőt, Izmajilt, két ember megsebesült és megrongálódott a létesítmény infrastruktúrája - közölte kedden Odessza megye kormányzója.
A több mint két órán át tartó támadásban megrongálódott egy kikötőépület, raktárépületek és több mint 30 teherautó és személygépkocsi - adta hírül Oleh Kiper a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.
Az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy az Oroszország által indított 38 iráni gyártmányú támadó drónból 26-ot lelőtt. A tájékoztatás szerint egy nemzetközi ellenőrző ponton felfüggesztették a közlekedést, és a járműveket ideiglenesen átirányították. Az ukrán határszolgálat később a román határon lévő Orlivkaként azonosította az átkelőhelyet.
"A támadás következtében két kamionsofőr megsérült. Megrongálódtak a magtárak, a közigazgatási épületek és a teherszállító járművek" - derült ki a közleményből.
A hadsereg arról is beszámolt, hogy az orosz erők Odessza megyén kívül Mikolajiv, Herszon és Kirovohrad régiót is tűz alá vették.
(MTI)