A dél-ukrajnai Dnyipropetrovszk és Herszon megyében az energetikai infrastruktúrát támadták orosz drónok az éjszaka - közölték pénteken az ukrán hatóságok.
Az Oroszországból indított 17 drónból 16-ot lelőtt az ukrán légvédelem. Oroszország egy H-59-es irányított rakétát is bevetett a támadás során - számolt be az ukrán hadsereg a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.
Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk régió kormányzójának péntek reggeli nyilatkozatából az derült ki, hogy egy drón törmeléke tüzet okozott az energetikai létesítményben, amelyet nem nevezett meg. A katasztrófavédelem eloltotta a tüzet - tette hozzá. Sem a hadsereg, sem a helyi hatóságok nem számoltak be áldozatokról.
Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy az éjszakai támadásban megrongálódott egy kritikus infrastrukturális létesítmény és hét magánlakás a régióban. Áldozatokról nem érkezett jelentés. A létesítményről vagy a keletkezett károkról további részletek egyelőre nem ismertek.
Március vége óta Oroszország több nagyobb támadást intézett az ukrán energetikai infrastruktúra ellen, jelentős károkat okozva az ukrán villamosenergia-rendszerben, ami egyes régiókban vészhelyzeti áramkimaradásokat idézett elő.
(MTI)