Az izraeli hadsereg (IDF) kedden közölte, hogy "katonai célpontokat támadott" a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában, amelyben a palesztin egészségügyi minisztérium szerint hét palesztin - köztük egy orvos - vesztette életét, kilencen pedig megsebesültek.
Az IDF tájékoztatása szerint fegyveresek elleni hadműveletet hajtottak végre, és több felfegyverzett palesztint lelőttek. Izraeli áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.
A palesztin egészségügyi minisztérium beszámolója szerint az izraeliek hét palesztint - köztük egy orvost - öltek meg, kilencen pedig megsebesültek - közölte a WAFA palesztin hírügynökség.
A megölt palesztinok között volt egy sebészorvos is, akit a kórház közelében lőttek le - közölte a dzseníni kormányzati kórház igazgatója.
Izrael az 1967-es háborúban foglalta el Jordániától Ciszjordániát, a terület azóta katonai megszállás alatt áll, miközben a zsidó telepek folyamatosan bővülnek. Ez a terület lenne együtt a Gázai övezettel a kétállami megoldás szerint a leendő palesztin állam alapja. A nemzetközi közösség nem ismeri el a ciszjordániai telepépítések jogszerűségét, mert Ciszjordániát megszállt területnek tekintik, ahova a nemzetközi jog szerint tilos civil lakosságot telepíteni.
(MTI nyomán)