Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Kliscsijivka települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és 12 ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.
A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Belgorod megyei Grajvoronban egy férfi nyílt koponyasérülést szenvedett, amikor egy "öngyilkos" pilóta nélküli repülőszerkezet találta el a gépkocsiját egy töltőállomásnál. A jármű kigyulladt. Ugyanebben a régióban drón mért csapást egy elektromos vonatra. A támadásnak nem voltak sérültjei, mert a szerelvény nem szállított utasokat.
A luhanszki régióban lévő Liszicsanszkban két emeletes lakóház rongálódott meg tüzérségi tűz következtében, a Zaporizzsja megyei Enerhodarban pedig egy lakóépületbe csapódott drón. A szintén ez utóbbi régóban található Kamjanka-Dnyiprovszka több lakosa mérgezéses tünetekkel fordult orvoshoz egy hajnali tüzérségi támadást követően.
A moszkvai katari nagykövetségen szerdán hat ukrán gyermeket - hat és 17 év közötti fiúkat - adtak vissza a hozzátartozóiknak. Az orosz emberi jogi ombusdman hivatala szerint ez volt a hatodik ilyen forduló, és Oroszország eddig 70 gyermeket szolgáltatott vissza a rokonaiknak.
(MTI)