Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Andrijivka települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és 11 ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást. Tatárföld légterében az orosz légvédelem lelőtt egy pilóta nélküli repülőszerkezetet. A nyizsnyekamszki repülőtér működését drónveszély miatt ideiglenesen felfüggesztették.
Szergej Akszjonov, a Krím félsziget vezetője közölte, hogy Kirovszkoje körzetében életét vesztette egy férfi, aki terrortámadást tervezett végrehajtani egy vasútvonalon, de pokolgépével önmagát robbantotta fel. Akszjonov a Krím 24 tévécsatornának nyilatkozva azt állította, hogy minden olyan csoportot őrizetbe vettek, amely terrorcselekményeket próbált elkövetni az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félszigeten.
(MTI)