„Terrorhullám és a média” címen a zsido.com nevű szennyportál rinyál azért, mert a palesztinok a megszállók egynémelyének azt adják, amit egy népirtó megszálló megérdemel. Vele együtt mindaz, aki a népirtó kormányt rendre megválasztja. A panaszfalra kent hányadékot a mandiner.hu tette ki tegnap.
Zoom
Gyermeki ártatlanság
„Több hete terrorhullám rázza meg Izraelt, a világ azonban nemigen vesz róla tudomást. A mainstream média gyakran kelti azt a látszatot, mintha a terrorista lenne az áldozat”, hangzik a lead, a vastagbetűs összefoglaló.
Tipikus héber duma. Öld meg a gyengét, miközben kiabáld: „Gyilkos! Gyilkos!”
Egyik oldalon az évi 3,3 milliárd dollárral Amerikából is támogatott atomhatalom, a másik oldalon egy 1948 óta megtizedelt, óránként megalázott, szétbombázott nép. A palesztinok. Akik közül néhányan ismét torkig lettek azzal, hogy büntetlenül lövik le őket, amikor például békésen tüntetnek a megszállás politikája ellen. Megkéseltek egy-két közvetlen és közvetett megszállót, ami után a helyszínen kivégezték őket. Mint ahogyan egy demokratikus államnak illik. Mint ahogyan a mi rendőreinknek is kellene, amint egy cigány felemeli szamurájkardját?
A leadben szereplő hücpe igazi zsidó szövegezés. A zsidó média köztudottan Izrael-párti tudósításait olvasva abból minden kiolvasható csak nem palesztinpártolás. Az Electronic Intifada portál olvasói is több elemzést olvashattak a napokban arról, hogy a nyugati média milyen Izrael-párti beszámolókat firkant a tények helyett.
A zsido.com szennyportál „pontosságára” jellemző, hogy még az általa elővett rémképeit sem tudja valósághűen idézni.
Azt írja például: „Az egyéni ’mártírakciók’ tüzét gyűlöletkeltő Facebook-posztok szítják: a Quds New Network uszító Facebook-oldalnak 3,6 millió követője van, a Sherab News Agencynek 4,1 millió, az Urgent from Gaza-nak 282 ezer.”
A „Quds New Network” helyesen Quds News Network. A „Sherab News Agency” helyesen Shehab News Agency.
Zoom
Érthetetlen az indulat a megszállók ellen
A zsido.com ezután azért nyöszörög, mert „A kényszeredett izraeli válaszlépéseket ’állami terrorizmusnak’ értékelik, amellyel az elnyomó, apartheidet intézményesítő rasszista állam él a kiszigerelt, autonómiáját féltő, békés néppel szemben.”
Igazán kár, hogy így, vagyis tényszerűen, nem a fősodratú, hanem az alternatív média ír, noha olykor-olykor a mainstream médiába is becsúszik egy-egy „hiba”, amit azonnal korrigálnak, mihelyt zsidó helyekről leszólnak nekik. Ezt a cikk is elismeri a BBC egy riportja címének megváltoztatását felhozva.
Ha már a portál a BBC-t emeli ki, mi is vizsgáljuk meg ezt a valaha tisztességes közszolgálati adó elfajzását.
A BBC Televízió igazgatója nem más, mint Danny Cohen, akit 2013-ban, 39 éves korában nevezték ki erre a posztra.
Tavaly decemberben hatalmas feltűnést keltett Nagy-Britanniában, amikor azt mondta: „Sohasem éreztem magam annyira kényelmetlenül zsidóként az Egyesült Királyságban, mint az elmúlt egy évben… Láthattuk, ahogyan nőtt a támadások száma. Láthattuk a gyilkosságokat Franciaországban. Láthattuk a gyilkosságokat Belgiumban… És miután egész életemet az Egyesült Királyságban töltöttem, sohasem éreztem magam az antiszemitizmus miatt úgy, mint most.” A „pontosság királya” csak azt nem tette hozzá, hogy Nagy-Britanniában egyetlen zsidót nem öltek meg antiszemita okokból.
Zoom
Danny Cohen cionista szócsövet csinált a BBC-ből is
Ezzel szemben, amióta Cohen átvette a BBC tévéadóinak irányítását, az objektivitásban zuhanórepülésben romlott. És – mit tesz a véletlen – ez a Cohen épp tegnap, október 15-én jelentette be, hogy megválik posztjától, mert érdekes munkát kapott az USA-ban és Nagy-Britanniában. Egyszerre.
A bűzös cionista médiakáder – aki 2013 előtt is éveket „szenvedett” a BBC-nél különféle posztokon – tévéigazgatói regnálása idején, tavaly novemberben a Palesztin Szolidaritási Kampány (PSC) levelet küldött az adónak októberben küldött panaszára. A panaszban a PSC azért vonta kérdőre a BBC-t, mert az azt hazudta, hogy a gázai tűzszünet megszakítás nélkül érvényben van annak ellenére, hogy október végén Izrael többször is megsértette az augusztus 26-án megkötött tűzszüneti megállapodást. Mármint azután, hogy szétbombázta az övezet maradék infrastruktúráját és kétezernél több embert ölt meg, házak tízezreit pusztítva el. A tűzszünet életbe lépése után Izrael csaknem mindennap bombázta Gázát. Válaszlevelében a BBC közölte, nem fogad el nem tőle származó anyagot annak bizonyítékaként, hogy a tűzszünetet megszegték. Az igazán farkába harapó Cohen-kígyó.
Ugyanennek a cionistának az irányítása alatt álló adó ügyvezető igazgatója, Richard Hutt pedig még meg is kérdőjelezte, hogy a Gázai övezet egyáltalában megszállt terület-e, mivel – írta – Izrael ezt kétségbe vonja.
Zoom
Antiszemita a média
A zsido.com áljajveszékelésének záró mondata: „Joggal állapítja meg az amerikai (cionista) Frontpage Magazine szerzője: teljes rejtély, miért azonosul a nyugati média az elkövetőkkel, és miért akarja dehumanizálni az izraelieket.”
Melyben van igazság. Miért is kellene dehumanizálni bárkinek egy olyan entitást és népét, amely saját magát dehumanizálta a világ legnagyobb része szemében, amiért az elmúlt csaknem hét évtizedben naponta hajt végre háborús és az emberiség ellen elkövetett bűnöket?
Szalonna János - Kuruc.info