Szinte minden napra esik a fővárosban az ún. Pride-hónap keretén belül valamilyen rendezvény, ahol a homoszexuálisok összejönnek és igyekeznek deviáns nézeteiket hirdetni. Mivel ezek nyílt eseményként vannak meghirdetve, „meglepő” módon érkezhetnek külsős résztvevők is, ám őket rendre kirekesztik, vagy be sem engedik.
Zoom
A tegnapi nap folyamán én is így jártam többed magammal, mikor a Mi Hazánk Ifjai és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom néhány tagjával ellátogattam a soron következőre. Engem, mint a teológia iránt, a vallási kérdések felé különösképp érdeklődéssel viseltető személyt kifejezetten érdekelt volna, mit is jelent az „interaktív beszélgetés”, mely az „LMBTQ emberekről szól a Bibliában”. Hovatovább, „istentiszteletet” is hirdettek.
Lényeg a lényeg, amikor az előzetesen meghirdetett helyszín bejárata elé értünk, a kapuban álló szervezők közölték, nem mehetünk be. Természetesen igyekeztünk megtudni ennek okát, lévén, valóban úgy hirdették meg, hogy nyilvános beszélgetésre lesz lehetőség. Ehhez képest értékelhető választ nem kaptunk, csupán azt, hogy azért, mert „más a véleményünk”, cserébe viszont kihívták a rendőrséget. De, amint tudomásomra jutott, ugyanígy járt a Hír TV stábja is.
Pedig a meghívó így szólt:
Interaktív alkalmunkon bemutatjuk a Mozaik Közösséget, illetve együtt beszélgetünk arról, hogy vajon vannak-e mai fogalmaink szerint LMBTQ+nak számító emberek és róluk szóló történetek a Bibliában. Várunk Titeket szeretettel a Kelet Kávézó pincéjében egy kis közös eszmecserére, imádkozásra, falatozásra.
Meglehetősen önleleplező jellegűek ezek. Tekintve, ők toleranciát és megértést várnak a társadalomtól, de mikor nem csak közülük valók jelennek meg, hogy beszélgessenek velük erről, rögvest lesöpörnek minden ellenkező véleményt, jobban mondva arra sem adnak lehetőséget, hogy kifejtésre kerüljenek. Ez a félelem jele. A bűnös ismérve az, hogy fél. Magyarul pontosan tudják, hogy amit tegnap este műveltek, az botrányos.
És nem is az leginkább, hogy nem engedtek be minket, nyilván együtt tudunk élni ezzel, nem vágyódunk különösképpen közéjük…
Azt viszont szögezzük le, kifejezetten a homoszexualitás jegyében meghirdetni egy „istentiszteletet”, az annak meggyalázása. Teljesen világos, hogy a kereszténység tanításai szerint a homoszexualitás bűn. Ez nem azt jelenti, hogy egy homoszexuális ne kereshetné Istent, azonban a feltételek számukra is ugyanúgy adottak, felekezettől függően akár egy misén, liturgián vagy istentiszteleten. Viszont ebben a formában ezt nagyjából annak feleltethető meg, mintha például közönséges rablógyilkosok a gyilkosság igenlésének szellemében szerveznének „istentiszteletet”. Hogy még érthetőbben írjam: nem lehet Istent tisztelni annak apropóján, hogy szembehelyezkedünk törvényeivel.
Magyarországon több millió keresztény ember él, s mivel ilyen éllel hirdették meg rendezvényüket, teljes joggal várhatták (volna), hogy olyanok is megjelennek, akik maguk valamely keresztény felekezethez tartoznak.
Szűrjük le a megfelelő tanulságokat, mert a tegnapi események is aláhúzták, az agresszív homoszexuális propaganda a 21. század új totalitása, mely valójában nem diskurzust akar kezdeményezni a társadalmon belül, hanem a maga képére formálni azt. Már a gyerekektől kezdve. De nyugodtan szokjanak hozzá a gondolathoz, hogy hazánkban ez nem fog menni. Eddig hány olyan rendezvényük volt, ahol ne jelentek volna meg hazafiak? Egy sem. Nem is lesz.
Lantos János – Kuruc.info