2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Tovább a szivárványos úton

Reklám

„Tovább a lenini úton” – szólt egykor a bolsevik útmutatás. Szellemi örököseik pedig, a balliberális pártok és holdudvarukhoz tartozó véleményvezérek, jelen korunkra úgy aktualizálják a szívüknek kedves jelmondatot: tovább a szivárványos úton.
Zoom
Karácsony Gergely a homokosvonagláson (kép: lmbtq.hu)
A nyugat-európai baloldal már az 1960-es években felismerte, a klasszikus lenini tanok és stratégiák nem fogják elhozni a várva várt „világforradalmat”. Magyarul kizárólag politikai síkon kevés a mozgolódás, ezért először a metapolitikai térben, tehát a szellemi életben, a kultúrában kell változást elérni. Ezt az eszmei korrekciót az úgynevezett „frankfurti iskola” teoretikusai ihlették meg, majd a sokat emlegetett „nagy ’68-os generáció” szolgált katalizátorként az ügyben.
A baloldali pártok kommunikációjában is jelentős változás állott be ezek után. Röviden fogalmazva arra jöttek rá, ha a nép nem óhajtja őket, a munkásosztály (a proletariátus) nem vevő szólamaikra, akkor egész egyszerűen le kell cserélni a népet, és új proletariátust kell keresni, kiket aztán lázíthatnak, használhatnak céljaik elérése érdekében.
A Nyugat-Európát már akkoriban elözönlő harmadik világbéliek képében meg is találták az új „proletárokat”, mely aztán kiegészült a valóságban sokszor nem létező szexuális kisebbségekkel, így vált a 21. század új totalitásává a genderizmus. Amikor viszont e folyamatok lendületbe jöttek a kontinens nyugati felén, hazánkban még bőven kommunista pártállami időket éltünk. Furcsa, de éppen ezért vagy ennek ellenére ezek az áramlatok mérsékelt módon szűrődtek be hazánkba (például akkoriban elképzelhetetlen lett volna egy homokosfelvonulás).
Nem úgy a rendszerváltás után, mikor releváns politikai tapasztalat híján – gondoljunk csak az MDF-kormányra, akik hozzá sem nyúltak a médiához, így a köztévé gyakorlatilag baloldali szócsőként funkcionált –, a sok esetben béna kacsaként mozgó jobboldali erők nem tudtak erőt felmutatni a bolsevizmus újramaszkírozásával szemben. Ez utat nyitott annak, hogy bekopogtasson az SZDSZ formájában a nyugati típusú liberalizmus, amely valójában, ha nem is nevezték így, a „frankfurti iskola” elveit követte, kétségbevonhatatlanul kultúrmarxista képződmény volt.
Kissé messziről indítottam okfejtésemet, de kijelenthető, kisebb-nagyobb mértékben minden balliberális párt eljutott arra a szintre, hogy képviseli a kultúrmarxizmust, melynek egyik harcos ágense a genderizmus.
Ez az oka annak, hogy ismét elérhetőek az LMBTQ-oldalak a budapesti városházán Karácsony Gergely győzelme után. Megszüntette azt a korábban, még Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik döntése ellen indított – számolt be nagy örömmel az Index. A Hatóság korábban azért marasztalta el a fővárost, mert kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal blokkolja az LMBTQ témájú honlapok elérését számítógépes hálózatából.
Az irányjelzés egyértelmű, tovább a szivárványos úton.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready