Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek12:17 Pápai eligazítás: folyamatosan holokausztozni kell11:55 "Izraeli támadó rakéták árasztanák el az iráni célpontokat" - megint háborúra készülnek a zsidók
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Faludy György, az "antikommunista" - felmagasztaló szerecsenmosdatás a Magyar Nemzetben

Reklám

Szeretem Faludy Györgyöt.
Mármint azt a Faludyt, aki 1938-ban – nagyon helyesen – úgy döntött, hogy elhagyja Magyarországot, és máshol kezd új életet (ez végül a "szabadság országa", az Egyesült Államok lett, miután rájött, hogy az Új Európában sehol sincs maradása).
Ha nagyon szeretnénk leegyszerűsíteni az egészet, akkor innentől kezdve mondhatnánk, hogy ő is egyike azoknak az utólagosan felmagasztalt (zsidó) személyeknek, akik kokettáltak ugyan a kommunizmussal, de ilyen-olyan okok miatt hosszútávon mégis a rendszer ellenségeivé váltak. A hivatalos történetírás nagyon szereti az ilyen alakokat, hiszen úgy tudják vele bemutatni az államszocializmus brutális korszakát, hogy az igazi áldozatokról nem szólnak egy árva szót sem. Ez a skála sokszínű, sok különböző életúttal rendelkező emberek tarkítják Nagy Imrétől egészen Faludy Györgyig. Utóbbi azonban túlélte a kommunizmust, és "művészete" egybeforrott az államszocializmus időszakának "hiteles bemutatásával", ahol mint egy munkatáborban fogvatartott áldozat jelenik meg (ugye érezzük a párhuzamot?).
Zoom
A biszexuális Faludy galíciai "mosolyával" és második feleségével, Kovács Fannyval egy 2002-es felvételen (forrás: Wikipédia)
Amíg Nagy Imre személyét és szerepét az utóbbi időben még a kormányközeli történészek, publicisták is erősen árnyalni kezdték, addig Faludy beszédes módon érintetlen. Sőt, továbbra is a kommunizmus áldozatainak oszlopos tagja, a kánon része. Múlt héten pénteken például a Magyar Nemzet (!) virtuális hasábjain jelent meg egy indokolatlanul magasztos cikk a "magyar Odüsszeuszról", amely – ismerve a görög hőst – igencsak degradáló Ithaka királyára nézve. Benne és Faludyban talán annyi a közös, hogy végül mindegyik visszatalált oda, ahonnan indult, több nemigen. A példák sora hosszú, nyilván nem ez az első eset, hogy Faludy pozitív figuraként jelenik meg a kormánypárti "kultúrharcban". Maga Orbán Viktor is idézett már tőle '56-os ünnepségen, ennyi erővel viszont Göncz Árpádtól is tehette volna ugyanezt.
Merthogy Faludy György bizony lelkesen éltette a kommunizmust mindaddig, amíg nem jött szembe vele a valóság. A "jó kommunista a párját ritkítja" elvnek áldozatul eső költő semmilyen aggályt nem mutatott az államszocializmus természetét illetően, míg papírforma szerint ő maga nem lett ellenség a hatalom szemében. A szovjet típusú államokban sokszor még a legrafináltabb politikusok sem tudták elkerülni, hogy kegyeltből közellenség legyenek, olyannyira kiszámíthatatlanul őrjítő volt a rendszer működése. Nyilván egy lelkes társutasnak, aki jelen esetben egy költő, műfordító, még ennyi esélye sem volt fordítani a szerencséjén.
Pedig megtett ő mindent és "jó zsidó" módjára igyekezett hozzádörgölőzni az új rendszerhez. Így született meg a Felszabadulás című okádék, amit egyesek versnek neveznek. Ezt a milliók emlékébe arcátlanul beletipró "művet" portálunk jóvoltából mindenki akár most rögtön el is olvashatja, de beszélhetünk az elpusztított Prohászka-emlékműről is. A Károly-kertben felállított szobrát ugyanis a "nagy humanista" vezetésével döntötték le 1947. április 26-ról 27-re virradó éjjel (igazából az is csoda, hogy a világháború elvesztése után még két évet kibírt). Az "antikommunista" Faludy mindezek ellenére a Nemzeti Alaptantervben is helyet kapott, anélkül, hogy akár a Felszabadulást, akár a szobordöntést megemlítenék. Erre több mint 8 évvel ezelőtt éppen Dúró Dóra hívta fel a figyelmet, de a Magyar Nemzet cikke jól példázza, hogy nem igazán állt be érdemi változás ebben az ügyben sem.
A Fidesz-KDNP vélhetően nem gondol bele, hogy ezek a "jelentéktelennek" vélt tények mekkora kihatással lehetnek a jövőre nézve. Ugyanis, ahol Faludy György a "kommunizmus áldozatának" számít, ott az égvilágon semmilyen érdemi változás nem történt sem a politikában, sem az emberi fejekben. Így talán annyira már nem is meglepő, miért a Momentum tarol a fiatalság körében.
Pedig nekünk, magyaroknak, bőven vannak olyan alakjaink, akikre tényleg érdemes büszkének lennünk. Nincs szükségünk rá, hogy feltöltsük a sorainkat galíciaiakból.
Faludy György tehát nem volt sem a "kommunizmus áldozata", sem pedig "antikommunista ellenálló". Csak egy beteglelkű művész, aki kissé elszámította magát a jakobinizmust idéző államszocialista terrorban.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Ui.: Faludy György 1993-ban megkapta a Soros Alapítvány Életműdíját is. Ha más nem, legalább ez zavarhatná a kormánymédiát.
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready