Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 A "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag10:34 Így játszhatták át a kurvák a cigánybűnözők kezei közé a később meggyilkolt milliárdost - egy érdekes beszélgetés fedett fel újabb részleteket10:20 Vucic büszke a szerb oltási arányra10:04 Kalózok támadtak egy török hajóra - egy tengerészt megöltek, tizenötöt elraboltak09:45 Sörért ütöttek egy kőbányai benzinkúton
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Kunhalmi tudatát ellepte a BLM sötétsége

Reklám

Ezekben a borongós, ködös novemberi napokban igazán jólesik az embernek, ha valamin egy jót derülhet. S hát valljuk be, Kunhalmi Ágnesben ebben a tekintetben nem lehet csalódni, rögvest szerez nekünk néhány vidám pillanatot, ha csak felmegyünk a Facebook-oldalára. Ott ugyanis az alábbi bejegyzés fogadott minket:
Zoom
Ez már-már arra hajaz, mikor néhány évvel ezelőtt párttársának, Mesterházy Attilának megártott a sok akciófilm. Ő ugyanis arról vizionált, hogy Raul Wallenberg marhavagonok tetejéről, miközben lövik az SS-katonák, élete árán is nyújtogatja be a zsidóknak a menleveleket. Aki ismeri Wallenberg életútját, igencsak megmosolyogja az efféle kitalációkat, másrészt a marhavagonban sokra már nem lehet menni egy menlevéllel. Valahogy így viszonyul a valósághoz Kunhalmi Hamilton-ábrázolása is: az elnyomott, szegény sorból, pusztán önnön erejéből feltörekvő pilóta.
Ne csak az ő kedvéért, hanem mindenki más miatt is, ezt azért tegyük tisztába: ez nincs így. Lewis Hamiltont (aki egyébként az Egyesült Királyságban született) soha az életében semmiféle hátrány nem érte a bőrszíne miatt, éppen ellenkezőleg!
Merem állítani, nálánál jobban „felépített” karrier nem is létezik a Forma-1-ben, lépésről lépésre, terv szerint haladt előre, olajozottan egyengették azt a projektet, amit úgy hívnak, végre legyen színesbőrű versenyző is a száguldó cirkuszban. Ennek megfelelően már gyerekként kiszemelték a küldetésre, 12 (!) éves korában szerződést kötött vele a McLaren-Mercedes.
Így hát 2007-ben ő lett az első színesbőrű pilóta a Formula–1-ben. A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis – akit Hamilton már régről ismert, és még gokartos korszaka alatt kijelentette neki: „Ron, egyszer a te csapatodban fogok versenyezni!”. Így is lett. Ron Dennis egyébiránt cáfolta az esetlegesen faji hovatartozásra összpontosuló reklámkampányokat, de ez mit sem számít. Özönlettek a milliárdok Hamilton egyengetésébe. És azt is el kell mondani, a Forma-1-be bekerülve sem kellett semmilyen ranglétrát végigjárnia, rögvest az egyik legjobb csapat istállójában találta magát.
Összehasonlításképpen: a szintén hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick Schumacher, aki most kopogtat a legfelsőbb kategória ajtaján, nem is álmodhat róla, hogy kezdő F1-es versenyzőként rögvest az élcsapatok versenyautójának valamelyikébe üljön. Pedig a Ferrari akadémiájának tagja, mégis valószínűleg az egyik sereghajtónál állhat rajthoz, amivel első évében még a pontszerzésre sem lesz túl nagy esélye.
Zoom
A térdepeltetésben is élen jár… (fotó: Pinterest)
Nyilván butaság lenne azt állítani, hogy Hamilton ne lenne jó versenyző, véletlenül azért nem lehet hét világbajnoki címet nyerni, még akkor sem, ha történetesen a technika mindig kegyes volt hozzá. Ám azt is legalább akkora hülyeség állítani, hogy ne részesítették volna pozitív diszkriminációban, tehát csak azért lépdelt könnyedébben előre, mert néger. A sportban nincs „ha”, így nem tudjuk meg, egyenlő feltételekkel mire jutott volna…
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready