Bezár!
2021. április 20., kedd, Tivadar, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:45 Bekérették a prágai orosz nagykövetet a cseh külügyminisztériumba17:11 Tennessee-i transzhorror: a diákoknak nem a képzeletüknek, hanem a nemüknek megfelelő mosdót kell használniuk16:24 Nehéz idők - Gondolatok Adolf Hitler 132. születésnapja alkalmából15:55 MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme15:51 Mi Hazánk: ne vessék meg azokat, akik engedték iskolába a gyerekeiket!15:38 Olaszországban több mint 50 embert vettek őrizetbe a maffia elleni művelet keretében15:11 Iráni kormányszóvivő: csak a technikai képességünket akartuk megmutatni az urán 60%-osra dúsításával14:40 Lezuhant a román légierő egyik izraeli segítséggel felújított MiG-21 Lancer vadászgépe14:34 Korábban a lyukói felzárkóztatás címén történő pénzkidobás ellen tiltakozott Jakab, ma már 200 milliót költenének rá14:12 Méhekre veszélyes repcetáblákat semmisíttetett meg a hatóság13:25 Eközben mi amerikai katonákkal gyakorlatozunk13:01 Izgalmas felvételek szivárognak az ukrán határon felvonuló orosz fegyverarzenálról12:18 Megváltoztatják a felsőoktatási törvény Soroséknak nem tetsző részét12:04 Miniszteri szintű ízléstelenség: edzőcipőben érkezett eskütételére az új osztrák kormánytag11:43 Kína nem fog részt venni fegyverkezési versenyben - állítja a kommunista elnök
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Koronavírus :: :: Hozzászólások

A lezárások ellenzői betagozódnak a moslékkoalícióba, és tízezrek halálát akarják?

Reklám

Mindkét kérdésre – természetesen – a leghatározottabb nem a válasz. Azonban nyilván ezt bővebben is kifejtjük, hiszen az elmúlt napokban ez a két fő kritika vetődött fel bizonyos embereknél azok irányába, akik túlzónak tartják a jelenlegi korlátozásokat, és enyhítetnének rajtuk.
Zoom
Az a radikális jobboldali gondolkodású egyén, szervezet vagy párt, aki a sokadszorra be nem tartott ígéret után, mely folyamatosan nyitást, enyhítést lebegtetett, akkor, mikor az államadósság már az 1995-ös szintet éri el, nem azért ellenzi a további szigorításokat, mert szeretne beolvadni a balliberális tömbbe. Már csak azért sem, mert a balliberális oldal pártjai kivétel nélkül éppúgy záráspártiak, mint a kormány. Ez nem elhanyagolható különbség!
Igen, a Momentum pár héttel ezelőtt egy Facebook-bejegyzésben, miután a Mi Hazánk is a fokozatos nyitás mellett tört lándzsát, hasonlókat írt, de aztán semmi. Ennek nem volt és nincs is folytatása. De ha igazán eklatáns példa kell, álljon itt Karácsony Gergely nyilatkozata:
A kormány meghozta az egyedüli helyes döntést.
Tehát már csak gyakorlati vonatkozásban sem áll meg, hogy a nemzeti jobboldaliak lezárásellenességükkel akár akaratlanul is, de egy platformra kerülnének a baloldallal. De ha már kicsit kintebb tekintünk országhatárainkon túlra, láthatjuk, hogy például a németországi Alternative für Deutschland (AfD) is következetesen tiltakozik a túlzó korlátozások ellen, és nincs ezzel egyedül Európában. Általában véve a radikális jobboldal vált a tiltakozások zászlóshajójává. Ez talán nem véletlen.
Azzal pedig nem igazán tudunk mit kezdeni, nem tekinthetjük komolyan vehető érvnek, hogy aki a Fideszt kritizálja, az szükségszerűen balliberális propagandát visz, és talán nem is kellene a holdudvaruknak ezt annyira erőltetniük, mert igen könnyen visszahull fejükre a vád, ugyanis számos esetben játszi könnyedséggel lehet bizonyítani, éspedig tényekkel, hogy sokkal több közös van a balliberális és a fideszes oldal között, mint azt gondolnánk. A nevezett kérdéskörben például, mint fentebb kiderül, semmi lényegi eltérés nem mutatkozik.
De nézzük a következő ellenvetést, mert ez már súlyosabbnak mutatkozik. Azaz, hogy akik enyhítenének, nyitnának, súlyos kockázatokkal terhelnék meg az országot, még élesebben fogalmazva: felelőtlenül emberek életével játszanak, akár tízezrek halálát is okoznák!
Bizonyítható, hogy mindezek a kijelentések nem nélkülözik a rosszindulatú demagógiát.
Persze ettől még kényes a kérdés, nem szabad elfelejtenünk, hogy a legtöbben valóban laikusokként közelítünk a kérdéshez, nem vagyunk orvosok. De ha ez így van, akkor bátran hagyatkozhatunk azok szavára, akik viszont azok. Tegyünk így. A nagy szaktekintélynek tartott Merkely Béla professzor nem kevesebb állított, minthogy számításai szerint 4 millió magyar már átesett a koronavírus-fertőzésen.
S ehhez vegyük hozzá azt a tényt, hogy ma már több mint 1 millió magyart beoltottak, még akkor is, ha nem mindenki kapta meg a második oltást eleddig, de maga Müller Cecília állítja, hogy nagyfokú védettséget nyújt már az első vakcina is, így akárhogy is számoljuk, a fertőzésen átesettekkel együtt ez már lényegében az ország fele. Másrészt az oltások már egyre gyorsuló ütemben válnak elérhetővé a veszélyeztetett korosztály számára, ha önkéntes alapon valaki úgy érzi, szüksége van rá, arra a fennmaradó időre, míg nem kapja meg, egyénileg is megoldhatja, hogy nem megy közösségbe, így minimálisra csökkenti a fertőződés veszélyét.
Az ország a túlzó lezárások miatt viszont súlyos, évtizedekben mérhető károkat szenved, ez pedig minden perccel egyre inkább terebélyesedik.
De azt is mondják a szakemberek, hogy a vírus most már itt fog velünk maradni, folyamatosan új mutánsok várhatóak, és majd mindig újabb és újabb oltások lesznek szükségesek. Bizonyos, hogy okkal-joggal merül el a gyanú egyre többekben, hogy akkor ez most már mindig így lesz? Jön majd a negyedik, az ötödik, a századik hullám, és akkor újra zárjuk az országot, míg be nem oltanak mindenkit? Ezt így már egyre kevesebben hiszik el, hogy ez valóban a vírusról szól. Itt valami egészen más lappanghat a háttérben, és nekünk nem szabad hagynunk, hogy birka módjára megtehessék velünk.
Nyilvánvalóvá vált, hogy nyomásgyakorlás nélkül az ígéretek, miszerint „azért kell zárnunk, hogy később nyithassunk”, annyit érnek, mint a pelyva. Magyar ellenállásra van szükség, ezért kell ott lennünk minél többen március 15-én 11 órakor a Budapesten a Las Vegas Casino Tropicana előtt. (Természetesen, figyelembe véve Toroczkai László mai ultimátumát a kormány részére, teljesülés esetén nem lesz tüntetés)
Lantos János – Kuruc.info Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready