Keresztények körében és az LMBTQ-propagandát hirdetők között néha felmerül, hogy tulajdonképpen a szivárvány színeit mindketten használják, hiszen előbbiek állítják, s igazuk van, bibliai gyökerei vannak és eredendően a keresztény szimbolika része. Másrészt valójában manapság már mindenki az agresszív homoszexuális és egyéb aberrációkat erőltető mozgalmakhoz kötik. De hol az igazság?
Mint ismert, a BLM-szobor mellett a Ferenc téren kiállítottak egy olyan kompozíciót is, amely Jézus Krisztust, Megváltó Urunkat gyalázza meg – éppen húsvét alkalmával.
Az „alkotás” a Szent Lándzsa történetére utal. A lándzsáról egyedül János evangéliumában esik szó, Máté, Márk és Lukács nem tesz említést róla. A történet szerint a rómaiak arra készültek, hogy eltörik Jézus lábát. A crurifragium bevett szokás volt akkoriban, és a kereszthalál meggyorsítására szolgált. Ám mire a kereszthez értek, hogy eltörjék a lábát, Jézus már meghalt. Hogy megbizonyosodjanak erről, egy római centurio, akit Longinusnak neveztek és aki Poncius Pilátus proconsul hivatalos képviselőjeként volt jelen, oldalba szúrta lándzsájával.
Zoom
A gyalázatos plakát
„Hanem egy a vitézek közül dárdával döfé meg az ő oldalát, és azonnal vér és víz jőve ki abból.” (János evangéliuma 19:34)
A jelenséget Órigenész, keresztény tudós, csodának tartotta. A katolikus vallás szerint a vér és a víz jelképezi a keresztséget és az eucharisztiát, avagy úrvacsorát. A készítők a kiömlő vért és vizet alakították át szivárványszínűre, amely a nemzetközi LMBTQ-lobbi zászlajának színe, s teljes mértékben összeegyeztethetetlen a kereszténységgel.
Volt ugyan egy erőtlen magyarázkodás, hogy nem is így, nem is úgy, hanem az egy korábbi, 2017-es alkotás volt, amely nem másra, mint a reformációra utalt. Azon túl, hogy elég nevetséges érvelés, abba próbáltak kapaszkodni, mint azt fentebb írtam, hogy a szivárványszínek eredetileg keresztény jelentéstartalmúak. Igen ám, de most jön az a bizonyos „de”!
Ha jobban szemügyre vesszük a keresztény szivárványos zászlót és az LMBTQ-lobbi zászlait, van egy apró különbség. Nem kell mást tennünk, mint megszámolni a színeket. Alapul kell vennünk továbbá a szivárványt, mint természeti jelenséget, és meg kell számolnunk, azon hány sáv, hány szín látható. Nem kevesebb, mint hét. A hét egyébként is egy keresztény számmisztika szerint fontos számjegy. Ez az isteni teljesség száma.
Csupán érdekes kitérő, de például a dél-afrikai búr ellenállási mozgalom jelképe is a 3 hetes köré épült, az a bizonyos triskele vagy más néven triskelon, ami három darab hetesből tevődik össze, tehát egy keresztény ihletésű jelképről van szó, bár ők nem katolikusok, hanem protestánsok, de ez itt lényegtelen. Íme, a jelkép, bizonyos körök most biztos rettegésbe fognak:
Zoom
Afrikaner Weerstandsbeweging (kép: cfr.org)
De visszakanyarodva az eredeti témára, az LMBTQ-kurzus által használt zászlóban viszont nem hét, csak hat szín, hat sáv található (eredetileg nyolcszínű zászló volt a zászlójuk - a szerk.). Ugyanis az ibolyaszín lemaradt róla. S fűzzük hozzá, hogy János jelenései alapján a hatos az Antikrisztus, az ördög száma. Innen jön a három hatos, tehát a 666, ezzel áll szemben a 777.
Zoom
Ez az eredeti
Ilyen egyszerű megkülönböztetni tehát a kettőt, mindezen tudás birtokában vizsgáljuk csak meg, a Ferenc téren kiállított plakáton vajon hány sáv volt látható. Ki nem találnánk, hat…
Lantos János – Kuruc.info
Kapcsolódó: