2021. augusztus 1., vasárnap, Boglárka, Nimród napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:09 Tolt egy kis agitpropot az észak-koreai uralkodó húga21:38 Nem sűrűn indulnak mostanság belföldi légijáratok Afganisztánban21:00 Összeállítás a cigányok által elkövetett magyargyilkosságokról (2006-2021)20:50 Irán támadta meg a teherhajót, mert Izrael azt mondja20:44 Kétségbeesett meztelenkedés - Heti progresszió (XCI. rész)20:21 Kommentár a választási előjáték kapcsán20:07 Törökország bekérette a görög nagykövetet, mert lelőttek egy török állampolgárt a két ország határán19:28 Az augusztusi Duo Gladii Szent István királyunk előtt tiszteleg18:54 Trükkös brit kormányzati honlapot buktatott le az Independent 18:29 Iohannis ma egy kicsit szásszá vedlett17:52 Az erős kánikula egyelőre nem tér vissza16:50 Árulkodó levelet küldtek Bidennek az ukránok16:25 Katasztrófavédelem: a cserepes virágokat, szerszámokat vigyük fedett helyre16:19 Tizennyolc dollár egy gyilkosságért: ötszörösére nőtt a Burkina Fasó-i gyermekkatonák száma15:46 Lazítanak Romániában és Erdélyben
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Elvtársak egymás között

Reklám

"Szegény" Jakab Péter nincs könnyű helyzetben, mióta pártja megszavazta a Fidesz által benyújtott, valójában viszont a Mi Hazánktól lopott gyermekvédelmi törvényt, amely kitér a pedofilok által elkövetett bűnökre is. A baloldali összefogásból egyedül a Jobbik támogatta az arcátlanul nyomuló homoszexuális lobbi megregulázását, már amennyiben valóban keményen betartják és betartatják a hozott törvényt – a Fideszt ismerve valószínűleg nem lesz így.
A kormánypártok híres-hírhedt következetlensége és a rendszeres megfutamodások ellenére a liberálisok 200%-on visítanak, mióta az országgyűlés megszavazta a törvényt. Bírálatok tömkelege érkezik külföldről és Magyarországról egyaránt, "celebek, énekesek, művészek" és egy sor más léhűtő áll ki a "másság" és a "szabad szerelem" mellett (ezek nagy része persze olyan, akik saját állításuk szerint "soha nem politizálnak", mégis, rendszeresen megnyilvánulnak, ha a legújabb liberális agymenést kell népszerűsíteni, vagy valami degenerációért kiállni). A gőzhenger nem kímélte Jakabot sem, aki hiába játszik a szivárványosokkal egyazon térfélen, kegyetlenül kapta – és kapja mind a mai napig – az ívet, mert most az egyszer önálló (?) véleményt mertek megfogalmazni (ebből is látszik, mennyire "jól" választottak maguknak új barátokat). Illúzióink persze ne legyenek. Nem azért szavazták meg, mert akár nyomokban is tartalmaznak még jobboldaliságot, hanem a szimpla patthelyzet miatt, amit a Fidesz szokás szerint praktikusan megteremtett. Jakabék nyilván nem aggathatták magukra a "pedofil" jelzőt, miközben a megmaradt és megtévesztett "ős"szavazóbázisuk egy része nyilván el is várta, hogy ezt a törvényt azért mégiscsak szavazzák meg.
Zoom
Ezzel a húzással sikerült éket verni a hosszútávon amúgy sem életképes összefogás közé, ahol a többi párt holdudvara és szavazóbázisa most rázúdulhat a jobbikosokra. Ez annyira működik, hogyha valaki összeszedi minden lélekjelenlétét, és felnéz Jakab Péter Facebook-oldalára, csalódott baloldali kommentek tömegével fog találkozni. Így nemcsak a Jobbik helyzete gyengült az összefogás berkein belül, de potenciális új szavazókra sem számíthatnak, miközben a régiek közül rengetegen elszivárogtak, és tényleg csak a legvonalasabb pártkatonák maradtak a "helyükön".
Persze, ahogy a cím is sugallja, ezt egyáltalán nem azért mondjuk, mert sajnálnánk Jakab Pétert vagy a Jobbikot. Sőt, valahol egyfajta történelmi igazságtételnek is felfoghatjuk azt a politikai útvesztőt, ahová az egykori radikális párt saját magát pozicionálta. A teljes meghasonulás és az új szövetségesek iránti lojalitás kérdése olyan szituációk elé állítja a Jobbikot, ahol egész egyszerűen nincs jó választás, mert így is, úgy is buknak, bármelyik utat választják (mint amikor valaki annyit hazudik, hogy már ő maga sem tudja, kinek mit mondott, a végén pedig törvényszerűen lebukik). Ezt a folyamatot végignézni – mi tagadás – több mint jó érzés.
Felvetődik a kérdés, hogy a Jobbik megbeszélte-e szövetségeseivel, mi lesz a szavazás menete. A DK reakciójából arra a következtetésre juthatunk, hogy igen, a Momentuméból pedig arra, hogy nem. Könnyen elképzelhető tehát, hogy a Jobbik egyedül a DK-val egyeztetett arról, miként kell viselkedniük ebben a harapófogóban, mint, ahogy az esetek túlnyomó többségében ez a két párt lépked vissza egymás javára a baloldali előválasztáson.
Apropó, előválasztás! Mindamellett, hogy az egész nem szól többről, mint haknizásról, Jakab miniszterelnök-jelölti ambíciói komolynak tűnnek, s noha az esélyesek között tartják számon, a megszavazott gyermekvédelmi törvény egyértelműen gyengítette a pozícióit. Ugyanezen okok miatt pedig, ahol jobbikos induló lesz jövőre, ott nyilvánvalóan kisebb lelkesedéssel fognak az illetőre szavazni az igazi keményvonalas liberálisok, ha egyáltalán leadják rá a szavazatukat ezek után.
Azt hiszem, talán pontosan ezt hívják úgy, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Ezzel párhuzamosan pedig játsszunk el a gondolattal, mennyire lenne élet- és döntésképes egy baloldali koalíció által irányított ország.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Korábban írtuk:
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready