Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Dehogy akart Demeter Márta bárkit is lejáratni...16:58 Gaudi-Nagy Tamás fóruma a felvidéki Medvesalján16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Rekviem második világháborús hőseink emlékére

Reklám

Egy csodálatos szépségű, vadregényes környezetben fekvő abaúji kis falu, Pere Hernádra néző hegyoldali temetőjében alussza örök álmát élete végéig mellette álló hűséges felesége mellett egy egyszerű, tiszta magyar ember, a nagyapám, Lipusz Vince.
Iszonyatos korszakban élt és küzdött, állt helyt, noha szíve szerint gyermekeit nevelte és gazdálkodott volna. Mégis mennie kellett a Don-kanyar poklába, ahol tisztességgel, becsülettel helyt állt igaz, harcoló, vitéz magyar katonaként.

Úgy gondolom, hogy ennek a dicső nemzedéknek a mai napig nem szolgáltatott igazságot a nemzeti emlékezet! A kommunista rémuralom évtizedei alatt beszélni sem lehetett arról, hogy e kiváló magyar harcosok – a világtörténelem legjobb hadseregével, a dicsőséges Wehrmachttal, a Waffen–SS-szel és más harcoló alakulatok hőseivel – Európát védték, akárcsak 1241-ben IV. Béla királyunk hős katonái a tatárjárással vagy 16–17. századi hőseink az oszmán- török terjeszkedéssel szemben!

E generáció képviselőitől az ember mindent megtanulhatott, ami az életben való tájékozódáshoz szükséges volt! Emberi tartást, férfiasságot, az ellenség iránti kérlelhetetlen gyűlöletet – melyre a toleranciabajnokok hazug állításával szemben igenis szükség van – a nők iránti tiszteletet és gyengédséget! Egyebek között azt is, hogy – amint nemzeti imánk szerzője, Kölcsey Ferenc megfogalmazta – „a haza minden előtt!” van, meg azt, hogy a bolsevizmus ellen küzdeni erkölcsi kötelesség és kikerülhetetlen emberi szerepvállalás!

E dicsőséges nemzedék tagjaiból a biológia törvényei alapján ma már – sajnos, bár a mai degenerált világban óriási szükség lenne rájuk – alig van életben néhány tucatnyi ember. Ezért, most ünnepélyesen, nemzedékem tisztességes tagjai nevében fejet hajtok e hősök előtt, ezek a nagyszerű emberek emlékművet érdemelnének hazánk minden településén, és természetesen Budapesten, valamely fontos közterületen, mondjuk a Szabadság téren, az aljas, ledózerolni való szovjet emlékmű helyén!

Nem szabad hagynunk, hogy nagyapáink és dédapáink dicsőséges nemzedékét ez a mostani, bűnözőkből rekrutálódott, senkiháziakból álló rablóbanda meggyalázza! Mert ők valóban hősök, nagyszerű emberek és nemzeti hősök voltak! A nemzeti emlékezet oltárára kell vésnünk neveiket!

Lipusz Zsolt
középiskolai tanár
Nyíregyháza
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready