Amint arról portálunkon is beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter büszke a "szélsőségektől mentes" közbiztonságra. Nézegettem e kijelentést, gondolkodtam, vajon hogy van képe ezt mondani? Mert az nyilvánvaló, hogy miről van szó. Azt jelenti, hogy - szerinte - sikerrel vette fel a harcot a "szélsőségekkel", akik magyarra lefordítva nem mások, mint a magyar nemzeti szervezetek.
Pintérnek nagy tüske ez. Vissza kell mennünk egy kicsit az időben, 2011-be. Akkoriban is, ahogy azóta, probléma volt a cigánybűnözőkkel Gyöngyöspatán, ahogy szerte az országban. A rend kedvéért elevenítsük fel, renitens cigány családok rettegésben tartották a környék tisztességes lakóit, elviselhetetlen volt az élet. Erre reakcióként nemzeti szervezetek tagjaikkal ellátogattak a településre, és többen közülük ott voltak napokig, hetekig, hogy jelenlétükkel elősegítsék, hogy rend legyen.
Ott volt többek között a Betyársereg, és az akkor még létező Véderő és a Szebb Jövőjéért Polgárőr Egyesület, utóbbi a Magyar Gárda egyik utódszervezete volt, melyet mint tudjuk, feloszlattak, de a polgárőr egyesületet is feloszlatták 2014-ben. Az indoklás az volt, hogy "a romák méltóságát és biztonságát is veszélyeztették".
Visszatérve 2011-re és Gyöngyöspatára, a hazafias szervezetek megjelenésével érezhetően javult is a közbiztonság, és ez Pintér Sándornak nagyon nem tetszett. Pár napon belül kíséretével (az akkori amerikai nagykövettel, akit úgy jellemeztek, "etnikai konfliktus ügyében igencsak aktívnak mutatkozott") ő is megjelent Gyöngyöspatán, és a mai napig emlékszem, azt mondta, itt csak én dirigálhatok. Majd "két hét alatt rendet tett".
Zoom
Pintér Sándor és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet (fotó: Nagy Attila / Index)
Mindezeket csak azért tartottam fontosnak felidézni, mert meggyőződésem, Pintér mostani kijelentése mögött ez húzódik, azóta sem tudja ezt megemészteni, és láthatólag továbbra is inkább tekinti a hazafias mozgalmakat ellenségnek, mint a valódi bűnözőket.
S ha már Gyöngyöspatáról indultunk, térjünk is vissza oda, mégpedig napjaink Gyöngyöspatájára. Változott-e valami? Igen. Még rosszabb lett a helyzet! Gyöngyöspatán már arra sincs lehetőség, hogy a tisztességes emberek gyermekeiket nyugodt szívvel elküldhessék a helyi iskolába, mert a bűnözői szubkultúrában felnövő cigány gyerekek folyamatosan terrorizálják őket. Így az a helyzet állt elő, hogy a magyar szülők gyermekeiket 20-30 kilométerrel messzebbre, a szomszédos településekre kell elvinniük, ha biztosítani akarják számukra a normális feltételeket. Természetesen mindezért kárterítést nem ők, hanem még az antiszociális elemek kapnak...
S akkor Gyöngyöspata csak egy település az országban, de a Gyöngyöspatáknak se szeri, se száma az országban. Eltelt 14 év a Fidesz 2010-es "fülkeforradalma" óta, nem lett rend két hét alatt, két év alatt, de 14 év alatt sem. Bizonyos területeken valóságos no-go zónák alakult ki az országban, ahonnét a magyar állam szó szerint kivonult.
De Pintér Sándor szerint legalább "szélsőségektől" mentes a közbiztonság. Az biztos, stabilan bűnözés van, nincsenek szélsőséges kilengések. Változatlan a helyzet. De ez annál szomorúbb a magyar nép számára.
Lantos János - Kuruc.info