Magyarország többet érdemel - hirdették néhány évvel ezelőtti választási kampányukban a szocialisták. Való igaz, ezeknél az elvtársaknál mindenképpen: sokkal többet. Komoly megfontolás tárgyát képezi, vajon egy libatelep vezetését jó lelkiismerettel rá lehetne-e bízni erre az enyves kezű, pénzimádó, magyargyűlölő lumpenkompániára.
Sok honfitársunk őszintén hitte: Fletó után már nem lehet újabb politikai mélységi rekordot megdönteni. De igen, lehet. Íme, itt van a „rendszerváltoztatás” kezdetén a zavarosból krőzusi  vagyont összehalászgató, a Hajdú-Bét  libatenyésztő beszállítóit tönkretevő, sokukat öngyilkosságba kergető Gordonka. Az egykori KISZ-es, újgazdag selyemfiú még el sem foglalta a miniszterelnöki széket, s máris hadat üzent az egész magyar társadalomnak: jaj lesz itt  minden  családnak, az állami harácsolás és sarcolás majd csak ezután fog igazából csúcsra járatva működni.
No persze csak abban az esetben, ha olyan szerencsétlen, tehetetlen populáció (nem pedig öntudatos nemzet) vagyunk, amellyel ezt forradalmi következmények nélkül meg lehet cselekedni. Történelmünk során Deák Ferenc útmutatása alapján a magyar nemesség már folytatta az idegen zsarnokság ellenében a  passzív ellenállás politikáját Világos után. Nemzetünknek végre, a huszonnegyedik óra utolsó perceiben dicső eleink nyomdokaiba kell lépnie, némi – a jelenkor kihívásaihoz igazított – módosítással: az idegen gyarmatosítókkal szemben aktív ellenállási politikát  kell elkezdeni azonnal, haladék nélkül, mielőtt az újabb IMF-zsoldos elfoglalhatná Batthyány Lajos, Tisza István, Teleki Pál és Bárdossy László székét. Itt már nincsen, mire várnunk, és nincsen, hová hátrálnunk. Amennyiben nem cselekszünk, és nemzetként nem védjük meg magunkat az elpusztításunkra fölesküdött  janicsár bandától, akkor Vörösmarty látomása valóra válik: abban a bizonyos sírban egy egész nemzet fog elsüllyedni.
Gordon! Nem elég, hogy cimboráiddal szétraboltátok a nemzeti vagyont, majd, a politikai hatalmat is bitorolva hozzá, csődbe vittetek egy - még amputáltan is - istenadta, kedvező természetföldrajzi adottságokkal rendelkező országot, bizonyítván, hogy impotens, közgazdasági és alkotmányjogi analfabéták gyülekezete vagytok, most még azzal fenyegetőztök, illetve fenyegetőzöl személyesen, hogy kapaszkodjunk meg, mert most jön a sokkoló élmény az ördöghurkokkal teli Bajnai-féle szellemvasúton. Az általatok népünk megkérdezése nélkül felvett dollár- és eurómilliárdokat pedig fizessétek vissza a magánvagyonotokból - ha ugyan annak van olyan hányada, amelyet nem tőlünk loptatok -, vagy ahonnan tudjátok, mert mi nem fogjuk, mivel semmi közünk nincs hozzá, mint ahogy hozzátok sem! Jegyezd meg, minden tisztességes, családja és nemzete javára munkálkodó magyarnak a mai naptól kezdve halálos ellensége lettél.
Magam katolikus hívő vagyok, de keresztény  honfitársaim nevében is vallom, hogy bár  valamennyien Isten bárányai vagyunk, de azért birkák soha nem leszünk! És  végszóként még  annyit, hogy számotokra nincs többé kegyelem!
Lipusz Zsolt
Kapcsolódó: