Miközben Magyarországon gyűlnek az aláírások Pócs János fideszes országgyűlési képviselő lemondatása vagy önkéntes lemondása érdekében, Izraelben az ’Áruc 7 (7-es csatorna) nevű szélsőséges, fajvédő, s a zsidó telepesek szócsövének tekintett hírportál is a szájára vette a magyarországi disznóügyet. A portál az újabb döbbenetes antiszemita történetről a „Törvényhozó Magyarországon: Soros mint döglött disznó” címet adta.
Már a cikk alcíme is azt sugallja, hogy Magyarországon valami nincs rendben a kormányzópárt háza táján: A kormánypárt egyik parlamenti képviselője döglött disznó fényképét tette ki Fb-oldalára a következő képaláírással: „Ő VOLT A SOROS”. A cikkíró meg is magyarázza az olvasónak azt, hogy Soros miért örvend ilyen népszerűségnek Magyarországon: „Az Orbán Viktor vezette kormánypárt, a Fidesz, azzal vádolja George Soros milliárdost, hogy tevékenységével szándékosan akar bejuttatni beszivárgókat (sic!) Magyarország területére.”
Mindenesetre az izraeli újság azt is közli: Pócs János parlamenti képviselő úgy vélekedik, nem az volt a szándéka, amit állítanak (a megpörzsölt disznóra csupa nagybetűvel volt kiírva a szöveg, így valóban lehet azt is állítani, hogy nem Sorosról, hanem sorosról van szó – H. J.). A lap mindenesetre megjegyzi: világos, hogy ezzel a magyarázkodással a képviselő csak túl akar járni a cselekedetét bírálók eszén.
„A fényképen Pócs János is látható, amint egy csoport közepén áll egy disznó teteme előtt (helyesen: mögött – H. J.), amelyre aranyszínnel rá van írva a következő kétértelmű szöveg: ’Ez lett a sora’ vagy ’Ez volt a Soros’”. (Az újságcikkből egyben az is kiderül, hogy a témát Izraelbe kijuttatók vagy héberül, vagy magyarul nem tudnak megfelelően – H. J.)
A hírportál szerint Pócs János később azt nyilatkozta egy magyarországi hírportálnak: „Sértve érzi magát, amiért azt állítják, hogy a zsidó milliárdosra célzott a felirattal. Pedig ő csak azt kívánta tudatni, hogy a fényképen látható disznónak elérkezett a sora a levágásra”, idézi a fideszes képviselő magyarázkodását az izraeli újság.
H. J. – Kuruc.info