2018. április 25., szerda, Márk, Ajnácska napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:22 Kevesebb kipás zsidó lesz a német városokban - inkább a baseball-sapkát javasolják nekik21:54 Rohad szét a mentőautó - a megoldás: "Menjenek lassabban!"21:45 Visszakerült a németek elűzését megörökítő emléktábla a Városlőd-Kislőd vasútállomás épületére - persze hogy nem a portálunk cikke nyomán21:30 Morvai megvédené Európát Macron terveitől, a levezető elnököt megviselte a felszólalás21:08 Archívuma miatt nem nyilatkozik Köves Slomó az N1-nek20:54 Telefontolvajok miatt hívtak vissza a kifutópályáról egy repülőgépet Ferihegyen20:33 Agyonlőtt bűnöző ujjával próbálták feloldani a telefonját az amerikai rendőrök20:02 Újszülöttet hagytak a Jahn Ferenc kórház inkubátorában19:27 Mészáros Lőrinc távozik Felcsút éléről, hogy kizárólag cégbirodalmára koncentrálhasson19:05 Sorosnak a sáskainvázióban játszott szerepe miatt estek egymásnak az osztrák pártok18:16 Magyar Kórházszövetség: az orvoshiány a legégetőbb probléma17:31 Izrael már a szíriai orosz légvédelem megsemmisítésével fenyegetőzik - persze ez is "önvédelem"17:09 Merkeléknek még bin Laden testőre is menekült - havi 1200 eurót kap, hogy dolgoznia se kelljen16:45 A "baráti Ukrajna" újabb magyarellenes lépésre készül - Szijjártó nem áldozná fel a kárpátaljai magyarság jogait a geopolitikai érdekek oltárán16:30 Egymillió eurós kenőpénz - bűnvádi eljárás indult a volt román pénzügyminiszter ellen
24 óra legolvasottabbjai

Tanulmányok, Extra ::

Kuruc.info-dosszié Sólyom Lászlóról (I.) + olvasók


Ki nevet sorozatunk végén?
Mi a véleményük egy olyan emberrõl, aki évtizedeken át az adófizetõk számlájára dúskált a legfényûzõbb életben, és a legkeményebb diktatúrában is a legjobbat kapta? A Kuruc.info tisztelt olvasói az elkövetkezõ idõszak minden hétfõjén két újságíró oknyomozó sorozatát olvashatják, melynek anyagai fél évig gyûltek, közölhetetlenül a fõsodratú médiában.
A szerzõk nem másra vállalkoztak, mint hogy felfedjék a leplet az ország elsõ emberérõl, akinek a nevéhez nem tapad gyakorlatilag semmilyen negatívum, sikeresen elkerült minden botrányt, hitelességéhez a többség szemében kétség sem fér, javaslatai, fellépései példaként szolgálnak. De vajon valóban példaértékû ez az életút? Vajon mércének lehet-e tekinteni ezt az életpályát? Ha nem, akkor miként sikerült ennek az embernek ellepleznie a valós énjét, tulajdonságait? Miként lehet, hogy a legmagasabb posztokat is meg tudta hódítani? Vajon mi az igazság? Olyan adatok, tények, hírek jelennek meg ebben a sorozatban, ami hozzásegít bennünket, hogy megismerjük ezt az embert, akit úgy hívnak, hogy Sólyom László, Magyarország köztársasági elnöke.

Behatolunk az államfő körüli "tiltott zónába"

Sólyom László, a luxusállamfõ
Meglehetõsen érdekes adatokra bukkanhatunk, ha megvizsgáljuk Sólyom László közpénzekhez való viszonyulását. Ez ügyben soha egyetlen cikk sem jelent meg, fõleg annak köszönhetõen, hogy Sólyom zseniálisan tudta álcázni a költekezéseit, a dokumentumokat eltûntette, mindössze hallomásból szerzett információkból lehetett hallani bizonyos „gyanús dolgokról”. Jogi körökben azonban köztudott volt, hogy a puritán kinézetû és látszatot keltõ maszk mögött valami más is van. Lássuk, hogy mi!
A luxusrokonság is élvezte az elõnyöket
Sólyom László eddigi pályafutása alatt mindvégig dúskált az adófizetõk pénzén nyújtott luxusszolgáltatásokban. A pompát, a fényûzést mindig megkövetelte magának, arra hivatkozva, hogy „ez jár a hivatalához”. Bizonyos szempontból nem fukar ember: a jólét egyes gyümölcseit megosztotta családtagjaival is. Alkotmánybírósági elnökként egész rokonsága élvezte a Sólyom hivatalából fakadó elõnyöket. Természetesen a magyar adófizetõk pénzén nyújtott szolgáltatásokról van szó. Az Alkotmánybíróságon (AB) belül mindmáig emlegetik azokat a nagy dorbézolásokat, amiket a családtagjai részére nyújtott az elnök egészen 1998-ig. Havonta egyszer vendégül látta díszes rokonságát a taláros testület pénzén. A közeli családtagok az állami autókat úgy használták, mintha a sajátjuk volna. Sólyom felesége, Erzsébet asszony az egy kilométeren belül lakó barátnõjéhez is az AB luxus Mercédeszén vitette magát. Természetesen sofõrrel.
Luxusautó a luxusbírónak
Túlságosan kényelmetlennek tartotta 1990-ben a Kádár érából rendelkezésre álló, az akkori csúcstechnológiával rendelkezõ luxus limuzint Sólyom László. Néhanapján a Mercedest maga Kádár János is használta, de valahogy Sólyom úgy gondolta, ennél neki jobb jár. Ennek elõzménye, hogy az egyik németországi látogatása során az AB-elnöknek roppant megtetszett az akkori legújabb Mercedes-széria. Elõ is állt az autó lecserélésnek javaslatával Antall József akkori miniszterelnöknél arra hivatkozva, hogy túlságosan sokszor hibásodik meg az autó, emiatt nem tud vele normálisan közlekedni. Antall hitt neki, és megrendelték az akkori legújabb és legdrágább 600-as Mercedest. Megjegyezendõ, a Sólyom által kifogásolt autó most is a Köztársasági Õrezred flottájában van, amit mindmáig használnak!
Luxusvilla az adófizetõk pénzén

Nem volt jó a 200 millás ingyenvilla
Hivatali luxuslakás, luxusautó, luxusfizetés ide vagy oda, Sólyom egyedüli közjogi méltóságként kiharcolta magának az ingyen villát is arra az idõre, amikor már nem AB-elnök. Még 1997-ben Sólyom kérte, hogy a törvényi elõírások alapján utaljanak ki neki megfelelõ színvonalú lakást hivatali idejének lejárta után. Erre a célra Medgyessy Péter akkori pénzügyminiszter harmincmillió forintot (mai ingatlanértéke kb. 200 millió!) juttatott a kormány tartalékalapjából, amibõl az Ab vett egy házat Buda legdrágább részén, amiben Sólyom László élt egészen államfõvé választásáig. 2000-ben a törvényt a Fidesz úgy módosította, hogy csak a köztársasági elnököt illeti meg hivatali megbízatásának lejárta után is szolgálati lakás. Mindent összevetve Sólyom duplán is jól jár, mivel ha letelik a mostani mandátuma, akkor a jogszabály alapján újabb luxusvillára tarthat igényt.
Milliókat keresett, de a „rangon aluli” egyetem pénzén utazgatott
Az AB-elnökként kiépített kapcsolatrendszere miatt nem kellett nélkülöznie a fényûzõ életmódját mandátumának lejárta után sem. Igaz, rövid ideig ezt a számlát nem a magyar adófizetõk állták, hanem a kölni egyetem, ahol 1999 és 2000 között tanított. Hazaérkezése után a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda használta fel Sólyom kapcsolatrendszerét azzal, hogy megbízásokat adott neki. Mindezért havi több milliós díj járt, na és mellette kapta a Magyar Tudományos Akadémiától is a havi mintegy 400 ezer forintos tiszteletdíjat, mint levelezõ tag. Kölni tartózkodása alatt fizetés nélküli szabadságot vett ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ahol fõállásban volt már 1995-tõl. Sólyom németországi hazatérése után sem járt be dolgozni. Amikor ennek indokára rákérdeztek, azt mondta, rangon alulinak tartja azt a „gyenge egyetemet”. Mindez nem akadályozta meg abban, hogy majdnem az összes külföldi konferencia repülõjegyét a Pázmánnyal fizettesse meg, holott havi fizetése különbözõ jogdíjakkal elérte a 3 millió forintot.
Sólyom felesége többször is feltörette a méregdrága márványburkolatot
Sólyom László fényûzõ életmódját mintegy kiteljesítette az államfõvé választás. Pompakedvelése nem kis fejtörést okozott a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak (KVI) azzal, hogy egész Budán nem találtak olyan villát, amibe hajlandó lett volna beköltözni Sólyom László. Végül a tulajdonos bank lemondott a Béla király úti telek eladásáról, így a több milliárdos értékû ingatlanon álló rezidenciába beköltözhetett Sólyom és felesége. Ebben lakott elõdje, Mádl Ferenc is. Az államfõ által elképzelt fényûzés megteremtése érdekében azonnal kérte a ház felújítását. Költségvetési megszorítások ide vagy oda, a KVI több száz millió forintot költött (az összeg a Népszabadság értesülése) arra, hogy Sólyom igényeihez igazítsa az ingatlant. Kérdés: mi került több száz millióba, azt ugyanis képtelenség feltételezni, hogy Mádl Ferenc ennyire lelakta volna a házat. A részleteket megtudtuk a Köztársasági Õrezred egyik munkatársától. A Sólyom házaspár gyakorlatilag teljesen átalakította a villát. Az államfõ testõrei egymás között mindmáig téma az az eset, amikor Sólyom Erzsébet többször is feltörette az újonnan lerakott és kicsiszolt méregdrága márványburkolatot a kivitelezõvel, mivel sokadjára sem tetszett neki a mintázata. Tovább növelték a költségeket a több tízmillióért hozott spanyolországi bútorok, függönyök, csempék és még sorolhatnánk.

Több száz milliót költöttek a Mádl utáni felújításra

Luxusfejlesztés a Sólyom-unokák miatt a balatonõszödi kormányüdülõben
Nemrég fejezõdött be a balatonõszödi kormányüdülõ egyik épületének a felújítása. Az átalakítás több mint százmillióba került. Nem hiszik el, de ez is Sólyom László speciális igényeit hivatott kielégíteni, a 9 unoka ugyanis – ahogy Sólyom fogalmazott - nem volt „méltó körülmények” között.
Mennyi Sólyom jelenlegi vagyona?
Egy öröklésbõl származó, 82 négyzetméteres, pécsi társasházi lakás, 15 millió forintos értékpapír-tulajdona, egy 3,56 millió forintot érõ életbiztosítás és egy védett festmény. Saját bevallása szerint ennyi Sólyom László és felesége egy életen át gyûjtött, közös vagyona. Hiába a luxusbér, hiába fizetette ki az összes hóbortját az adófizetõkkel, saját tulajdonában ennyi maradt. Még mielõtt sokan értetlenkednének rajta, megjegyezzük: a Sólyom házaspárnak van egy fia és egy lánya. Egyiknek 4, másiknak 5 gyereke van. Népes ugyan a család, de már mind a 9 unokának van saját lakása. A nagypapa megkereste rá a pénzt. A számlát mi álltuk.
(Folytatjuk…)
Kuruc.info
Olvasói hozzászólások
Totolya: Tesóm mesélte, hogy dolgoztak böszmeföldén, a komcsi nyaralóban (Õszödön). A nyaraló felújítása kapcsán mesélték neki a villanyászok, hogy az épületben állítólag 26 db 700 000 Ft-os, egyedileg legyártott kristálycsillárt szereltek fel. Tehát nem spóroltak semmivel, megadták a módját. Ja!
De mégis. Kedvesek voltak, mert hát ugye az adózók pénzét nem lehet herdálni. Ezért próbáltak a munkadíjakból a munka végeztével minél többet lealkudozni.
Romek Károly: Sólyom Lászlóról még várom a többi írást. Félek hogy a lényeg kimarad majd belõle: a köztársasági elnöki címet bitorló Sólyom Lászlónak köszönhetjük ,,alkotmányunkat", benne a 28/C (5) pontot. Ez a legfõbb bûne, mert ez a pontot használják törvényes hivatkozásul mindenféle népszavazás elutasítására. És ezért jelentem ki: Sólyom László anyagi haszon reményében folyamatosan Magyarország érdekei ellen cselekedett jogászként, alkotmányjogászként, és cselekszik jelenleg is mint állítólagos köztársasági elnök. 
M.: Gratulálok a Sólyom-kép "árnyalásához". Remélem a Kun Béla-rokonság (unokája) is említésre kerül, vagy az, hogy kik voltak szülei. Felesége MSZMP megyei titkár leánya. Ennél hitelesebb jobboldali jelöltje nem volt a nagy "ellenzéki" pártnak?

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready