A narancsszínű cionista Zsidesz háza táján már készülnek a forgatókönyvek a Jobbik lejáratására, a politikai életből történő kiszorítására. A Likud testvérpártjával jó viszonyt ápoló, nyíltan cionista Zsírszerző szerint a nagypolitika szintjén a Zsidesz negligálni fogja a Jobbikot, igyekszik róla tudomást sem venni. A háttérben azonban épp ennek ellenkezője fog zajlani. A Zsírszerző információi magyarítva:
"Ha egy úszó Európa-csúccsal nyeri meg a versenyt, nem kell foglalkoznia a harmadik helyezettel, akit több testhosszal is megvert" - ezzel a hasonlattal jellemezte egy résztvevő szerint Orbán Viktor a Fidesz hétfő reggeli frakcióülésén a párt és a Jobbik viszonyát. Nos, maradva az úszásnál, Viktornak tudnia kell, márpedig biztos, hogy tudja is, hogy nagy különbség van egy húsz éve folyamatosan versenyző, külföldi, pénzben dúskáló menedzserektől megtámogatott és egy, nagyobb versenyen először induló, saját erejéből edző úszó között. A szélesebb nyilvánosság előtt humorosnak és lekezelőnek szánt nyilatkozat mögött, azonban egy sokkal ördögibb terv sejlik: a Zsidesz a nyílt támadások mezejéről visszavonul – itt amúgy is vereséget szenvedne a Jobbik politikusaitól -, és a mutyipolitika eszközeivel a háttérben próbálja meg az új erő kicsinálását. Viktor szavainak még egyes, a Zsírszerzőnek megnyíló narancsseggű politikusok is ellentmondanak.
A Zsidesz már a kampány utolsó szakaszában is kiszorítani igyekezett a Jobbikot a jobboldalról, a párt vezetői egyértelművé tették, hogy semmilyen közösséget nem vállalnak a radikálisokkal, most, a választások után pedig a negligálás következik majd. Legalábbis ez a hivatalos verzió.
"A Jobbik egy 14 százalékos párt, mi pedig egy 57 százalékos párt vagyunk, így nem hiszem, hogy a Fidesznek azzal kellene foglalkoznia, hogy melyik párt lesz majd a második legerősebb Magyarországon, minket a választók nem ezzel bíztak meg" - mondta a Zsírszerzőnek Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője szerint "az is nyilvánvaló, hogy a szélsőséges politikai erők előretörésének nem ideológiai okai vannak, hanem az, hogy az ország válságban van, így ennek kezelése lesz a fő feladatunk". - egyelőre azonban nem úgy tűnik, hogy az ország rendbetételével foglalkoznának a minden hájjal megkent zsideszes pártvezérek, ezzel véve el a Jobbik elől, a közélet tematizálásának lehetőségét. A Libajnai-kormányt és a mögötte álló törpeméretűvé zsugorodott MSZP-t a semmitevésükkel segítik át az EP-választások miatti krízisen, ma már az újabb sarctörvényekről tárgyaltak a Parlamentben, amelynek elfogadása esetén – kétségeink ne legyenek, átmegy az Országgyűlésen – több tízezer ember kerül majd az utcára.
"Nincs miért foglalkozni velük"
"Nincs miért foglalkoznunk a Jobbikkal, olyan fölénnyel nyertünk, hogy a parlamenti választásokon akár mind a 176 egyéni körzetet megnyerhetjük. A Jobbik valószínűleg szinte az összes szavazóját urnához tudta vinni, így ért el egy alacsony részvételi arány mellett 14 százalékot, egy parlamenti választáson ez arányaiban jóval kevesebbet jelent majd. Egyéni képviselői helyet pedig úgysem tudnak szerezni, nem jelentenek majd olyan tényezőt, amivel komolyan foglalkoznunk kellene". Ám azt a Zsidesz stratégái is tudják, az, hogy hét megyében a Jobbik második erővé lépett elő, s rengeteg kistelepülésen megelőzte az MSZP-t, nem épp ezt a forgatókönyvet erősíti. Jobb, hatékonyabb munkával még egyéniből is juthat be Jobbikos jelölt, s a listájuk nagy valószínűség szerint eléri az 5%-ot. Ehhez még hozzájön az is, hogy a szocionisták, - a jövő évi választások előtt - majd szokásukhoz híven osztogatásba kezdenek, így a jelenlegi hatalmas Zsidesz-előny gyorsan feleennyire olvadhat, s a Jobbik, akár mint szóba jöhető partner (kevésbé valószínű), akár mint ellenfél (ez viszont erősen valószínű) szerepe felértékelődik. Itt viszont megint csak porszem kerülhet a gépezetbe, hisz ebben az esetben – akár pozitív, akár negatív környezetben -, de egyre többet kell majd a nyilvánosság előtt a Jobbikról beszélni, s tekintve, hogy a parlamenti pártok teljes mértékben elszakadtak a társadalomtól, a saját választóik gondját csak a polgári szalonok puhatestű szociológusainak értelmezéséből ismerik, a Jobbik ismét előnyős helyzetbe kerülhet.
A fenti Zsidesz-politikus véleményét azonban némileg árnyalta egy párttársa megállapítása, aki szerint a Jobbiknak köszönhetik, hogy nem lépték át a lélektani határnak is tekinthető 60 százalékot. Amely vélhetően ugyanúgy semmit sem eredményezett volna a választópolgárok szempontjából és hűen tükrözi a narancsszellem lényegét, a mohóságot.

Egyik forgatókönyv sem kecsegtet sikerrel
A Zsidesz vezetése a Zsírszerző információi szerint, választókerületi szinten részletesen elemzi majd az eredményeket. Egy Borsod megyei képviselő arról beszélt, hogy azt a hét megyét - köztük Borsodot -, ahol a Jobbik az MSZP-nél is több szavazatot kapott, különösen alaposan megvizsgálják majd. "Úgy becsüljük, hogy a Jobbik szavazóinak harmada leválasztható a pártról. Érdekes, hogy ott szerepeltek gyengébben, ahol nekünk stabilan a legmagasabb a támogatottságunk. Szinte biztos, hogy a kiábrándult szocialisták szavaztak át rájuk nagy számban, márpedig ezt a réteget akkor lehet még orientálni más felé is, hiszen nem ideológiai elkötelezettségből szavaztak oda" - mondta forrásunk. Ez lenne az egyik forgatókönyv a Jobbik meggyengítésére. Alapszervezeti szinten tehát hatalmas csata kezdődhet, azonban itt is hamar megakadhat a narancsszekér, hisz amennyiben a fideszes aktivisták felkeresik a kistelepüléseken élő Jobbik-szavazókat, akkor megdöbbentő hírekkel szolgálhatnak majd a pártközpont és Viktor felé. A cigányok éjjel-nappal terrorizálják a magyarokat, csak és kizárólag bűnözésből élnek, az önkormányzatok gyakorlatilag a csőd szélén állnak, a multik rabszolgaként kezelik a magyar munkaerőt és kihasználják a munkásokat. Ez vélhetően majd radikalizálja a narancsosok retorikáját, ám nem fognak kimenekíteni a cigányok által fenyegetett magyarokat, így gyakorlatilag saját semmitevésükre irányíthatják rá a köz figyelmét.
Így az érintett megyékben, településeken valószínűleg hamarosan újabb feladatot kapnak a fideszes aktivisták: ha lehet, egyenként felkeresni a Jobbik szavazóit és minél többjüket meggyőzni arról, hogy mindazokat a célokat (elsősorban valószínűleg a rendpárti intézkedések meghozatalát), amelyeket a Jobbiktól várnak, a Fidesz is megvalósítja majd. "Ezek sokszor kis településen élő, jól behatárolható csoporthoz tartozó emberek. Meg lehet keresni, és meg is lehet győzni" - mondta a zsírszerző zsideszes forrása. Ez azonban adatvédelmi aggályokat is felvethet, ami szintén a Fidesz szavazókat (is) elbizonytalaníthatja. Ugyanis mi az, hogy a Jobbik-szavazók könnyen behatárolhatóak? Egyáltalán, demokráciánkban a szavazás titkos, ha jól tudom, így aztán a Zsidesznek abszolút semmi köze ahhoz, hogy ki kire szavazott. Más szemszögből nézve pedig, ez felveti a választási rendszer és eljárásról szóló törvény hibáit, hisz miként fordulhat elő az, hogy a parlamenti elit által majdhogynem tökéletesnek lefestett demokráciánkban a szavazás titkossága ily mértékben csorbulhat. Ez a freudi elszólás pedig felfedi a Zsidesz és a többi cionista párt ördögi arcát, hisz ezeket a „jól behatárolható csoporthoz tartozó emberek” - et adott esetben levadászni is könnyű. Ismerve Orbán Viktort, nem lennénk meglepve, ha a helyi szintű államapparátust is bevetnék a Jobbik szavazók megfélemlítésére, zsarolására. Igaz, a szavazófülke magányában nem ellenőrizhető, hogy hova kerül az X, de akkor is...
Várhatóan tovább terjed a Jobbik és az MSZP nem létező kapcsolatának a verbális tereken kívüli erőltetése. Mivel az ellenzéki pártnak a Parlament nemzetbiztonsági bizottságán keresztül van ráhatási lehetősége az NBH munkájára és mivel az MSZP-nek is ősellensége a nemzeti radikalizmus, könnyen lehet, hogy összpárti nyomásra az NBH minden lehetséges módon rászáll a Jobbik vezetőire.
"A Jobbik és a Magyar Gárda több vezetőjének elég súlyos múltja van, a pártnak is zavaros a háttere, érdekes, hogy hogyan lett hirtelen ennyi pénzük, ezeket szerintem mind vizsgálnunk kell majd" - és ezt pont a parlament nemzetbiztonsági bizottságának egyik álellenzéki tagja mondta, hozzátéve, azt is igyekeznek majd feltárni, az MSZP-nek, vagy a titkosszolgálatoknak - akár külföldieknek is - van-e szerepe a Jobbik megerősödésében, mert "a kormány retorikája kifejezetten erősítette a szavazási hajlandóságot a Jobbik irányába".
Most akkor idézzünk egy Fidesz-bennfentes, egykoron a Népszabadságnak és a 168 Tórának is bedolgozó újságírót? Hol a pofátlanság határa? A parlamenti pártok közül egyiknek sem lenne erkölcsi alapja, hogy a Jobbik pénzügyeit firtassa.
Egy kis visszatekintés
Tisztelt névtelenül nyilatkozó politikus, Önök és cionista cimborái eladták az országot, s az ebből származó hatalmas pénzösszegeket szétosztották egymás közt, miközben a magyar állampolgárokat a feudális rendszer szintjére küldték vissza. Hogy jönnek Önök ahhoz, hogy egy – egyébként törvényesen bejegyzett párt, törvényes módon összeszedett pár milliójának eredetét firtassák? A legszebb, hogy e sorokat Orbán Viktor beszédéből merítettem, így válaszolt ő a Fidesz és az MDF székházügyeit firtató szocialista kérdésre a Parlamentben, úgy '95, '96 tájékán. Most Önök művelik azt a Jobbikkal, amit a bolsevik Horn Gyuláék próbáltak meg Önökkel!
Azt, hogy az MSZP és az SZDSZ, a két leginkább magyargyűlölő párt már régen elszakadt a társadalomtól, a választópolgárok valós gondjait nem ismeri, szavukat nem akarja meghallani, nos, ezt már rég tudtuk. Ám azt, hogy a Fidesz, aki még mindig tekintélyes számú magyar érzelmű szavazót tud megmozgatni, még az előbb említett neoliberális pártoknál is mélyebbre süllyed, azt csak mi, kurucok sejtettük. A szocionisták és a szélsőliberális törpepárt retorikáját felhasználva, ott ütik és vágják a magyar emberek érdekei mentén szerveződő Jobbikot, ahol csak érik. A legszomorúbb, hogy mindezt a mai napig nemzetiszínű, antikommunista jelmezbe bújva teszik, s közben naponta nyújtanak mentőövet a saját összeomlását kerülgető kormánynak.
Talán romantikus és túlzó lehet az a megállapítás, hogy Magyarországon egyedül a Jobbik képviseli a magyar érdekeket. Ám ha megnézzük a parlamenti pártok választások utáni retorikáját, akkor rögtön látjuk: a megállapítás csöppet sem túlzó és az ország helyzete miatt nem sok romantika szőhető bele. Míg a Jobbik miatti sopánkodással, a saját helyzetük értelmezésével, a kormány túlélésével vannak elfoglalva a cionistákkal kollaboráló politikusok, addig a magyar emberek azt várják, hogy mikor kerül szóba az is, amit a közvélemény-kutatók is jeleztek, hogy valós társadalmi igényként szerepelnek a választópolgárok körében: előrehozott választás, közbiztonság, megélhetés, mezőgazdaság, környezetvédelem. Ezekről nem sokat hallunk az ő szájukból, annál inkább az új erőéből.
Ettől pedig félnek és ezt, azaz a magyar állampolgárok jogosan felmerülő igényeit próbálják meg elfojtani a Jobbik ellehetetlenítésével.
Hát akkor féljenek. De nagyon!
Kuruc.info - Florian Geyer