Súlyos, de stabil az állapota a Bélmegyeren meglőtt vadőrnek. Kiderült: a férfit az egyik vadász sebesítette meg. A férfi ugyan őzbakra célzott, de fegyvere elsült, a golyó pedig a terepjáróba fúródott, és egy töredéke sebesíthette meg a benne ülő őrt.
Fatális véletlen végzett majdnem a bélmegyeri vadőrrel. A férfit szombaton lőtték meg egy bérvadászat közben, és olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Kiderült: az Erdélyből érkező vendégek bérvadászatra mentek.
Az MTI úgy tudja: az egyikük őzbakra célzott, mikor a fegyvere véletlenül elsült. A golyó azonban beleütközött annak a terepjárónak tetejébe, amelyben a vadőr ült. A férfit valószínűleg a golyó egy darabja találta el. A helyszínen a rendőrség is szemlét tartott.
A rendőrök eljárást indítottak foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, míg más hatóságok azt vizsgálják, hogy a vadászok betartották-e a vadászati szabályokat és a fegyverkezelés rendjét. A vadőr állapota súlyos, ezért altatásban tartják a gyulai kórházban.
(Borsonline - MTI nyomán)