Az LMP szerint az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók kivezetése és így az "orosz agresszió" válasz nélkül hagyása "nemzeti tragédia és az EU gyengeségének jele lenne."
A zsidó Ungár Péter (a fideszes holooligarcha, Schmidt Maca fia - a szerk.) elnökségi tag által jegyzett közlemény ténynek nevezi, hogy Oroszország megszállta Ukrajna egy részét, akárcsak azt, hogy Magyarország alapvető geostratégiai érdeke Ukrajna területi integritása és Oroszországtól való függetlensége. "Ezek a tények bár közhelyszerűek, Szijjártó Péter TASZSZ-nak adott interjúja alapján a külügyminisztérium figyelmét elkerülték" - írja a közlemény.
Zoom
Szabó Tímea és Ungár Péter, arcukon a felbonthatatlan faji egymáshoz tartozás boldogságával
"A Külügyminiszter ugyanis az orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a szankciós politika nem érte el a célját és így időszerű lenne annak újratárgyalása." Az LMP elismeri, hogy a szankciós politika nem volt elegendő válasz az "orosz agresszióval" (értsd: a Krím visszacsatolása népszavazás útján - a szerk.) szemben és, hogy az EU tagállamainak folytatólagos szankciótörései miatt nem is volt kellően hatékony, de elveti a szankciók kivezetését.
"Szijjártó Péternek a minszki megállapodás monoton ismételgetése helyett arra kell választ adnia, milyen megoldást javasolna a kormány Ukrajna területi integritásának visszaállítására. Az LMP figyelmezteti Szijjártó Pétert, hogy külgazdasági mellett külügyminiszter is és a magyar nemzeti érdek nem forintosítható. Semmilyen vélt gazdasági előny miatt nem dobhatjuk félre alapvető nemzeti érdekeinket" - állítja a HVG által csak ökopártnak becézett szélliberális gittegylet.
(HVG nyomán).